Прочитај ми чланак

Да се Уставни суд изјасни или народ излази на улице: Реци „НЕ“, одбрани Устав

0

У среду 22. децембра, у Прес центру УНС одржана конференција за медије у организацији Српског покрета Двери и Српског демократског савеза. Учесници сагласни у Апелу народу: Заокружити НЕ на референдуму о уставним променама 16. јануара!

На конференцији за медије су о предстојећем референдуму, који организује за промену Устава Србије режим Александра Вучића, говорили адвокат, др Горан Ђорђевић, Милица Радовић, бивши народни посланик и адвокат, Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, и др Слободан Јанковић,председник Српског демократског савеза.

Том приликом, говорећи о овој теми, адвокат Горан Ђорђевић је обавестио српску јавност да су пред Уставним судом Србије поднете две веома важне иницијативе:

– Ми смо покренули и две иницијативе пред Уставним судом. Прву, за оцену уставности и законитости Закона о референдуму и народној иницијативи јер је он најрестриктивнији у оном делу где би требао да буде најлибералнији. И другу, којом би се утврдила сагласност одлуке о расписивању референдума о промени Устава са Законом о референдуму. Очекујем да се Уставни суд о томе изјасни у наредним данима, а свакако до 16. јануара.

Надовезујући се на др Ђорђевића, први човек Двери, Бошко Обрадовић је и истакао:

– Изузетно је важно што овај апел превазилази наше страначке формате и води нас ка уједињавању патриота у уставобранитељски покрет који би говорио у име свих нас који смо против једног оваквог антиреферендума. О њему се не говори у јавности и о њему влада потпуни медијски мрак, а посебно је драматично то што се страна ПРОТИВ нигде не може чути, чиме су прекршене све демократске процедуре од почетка до краја.

Разлога за гласање ПРОТИВ је много, а један од њих јесте да су ове уставне промене диктат из Брисела. Зато је Српски покрет Двери већ данима у референдумској кампањи ПРОТИВ, коју смо назвали „Српски Устав није на продају“ и у том смислу јасно кажемо – НЕ ДАМО УСТАВ, НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ и НЕ ДАМО СРБИЈУ и позивамо грађане Србије да изађу на референдум 16. јануара и гласају ПРОТИВ уставних промена, што је прилика да кажемо НЕ и актуелној власти.