Прочитај ми чланак

ДА НЕ ПОВЕРУЈЕШ: Градоначелник Ваљева се за сат времена 30 пута захвалио Вучићу?!

0

У емисији телевизије Студио Б, прошле среде, градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић је вређао и омаловажавао, не бирајући речи, све осим Александра Вучића, Дарка Глишића и, наравно, себе.

Гвозденовић је изјавио да „без Глишића и његове велике љубави према Ваљеву град не би функционисао“, а огрому захвалност „што води рачуна о Ваљеву“ дугује и Александру Вучићу кога је у једночасовној емисији поменуо­­­ више од 30 пута!

– Још једанпут хвала председнику државе Александру Вучићу што води рачуна о Ваљеву, и наравно Дарку Глишићу без кога овај град не би могао да функционише, без његових добрих намера и његове велике љубави према Ваљеву и личног пријатељства са мном. Али лична пријатељства на страну, да сам му рођени брат и да сам лењ и неспособан рекао би ми: „докторе врати се и порађај, опериши, а град ће да води неко други!

… Пут М-4 је сан многих Ваљеваца, сан генерација Ваљеваца да за 45 или 50 минута стигну до Београда. Да живе у Ваљеву, а да раде у Београду или обрнуто да живе у Београду, а да раде у Ваљеву… То је резултат политике Александра Вучића, то је резултат политике коју Александар Вучић спроводи од 2014. Па Тито, бре није изградио толико путева, Броз који је имао апсолутну власт, био господар живота и смрти, није изградио путева и предузећа колико је Вучић изградио за 4-5 година… Ако Александар Вучић може 24 сата да ради, онда можемо и ми 12 сати, јер ипак Вучић је један!

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, уз Вучића и Глишића, хвалио и СНС.

– СНС је странка која је са грађанима стално на терену. Погледајте председника Вучића, јуче је био у Шиду, не знам где га све нема да обиђе грађане, да поприча са грађанима, и заиста Александар Вучић је нешто што се дешава једном у 100 година и то Србија мора да памти…

Кадровска инфраструктура у СНС се убрзано обнавља где привлачимо сав онај млади свет, али и оне искусне, проверене који следе политику пре свега Александра Вучића и којима је блиска политика Александра Вучића у обнови Србије, у реконструкцији Србије, у промени менталитета, начину размишљања, у већем раду, да се људи просто прикључују и желе да иду уз Вучића…

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, вређао и омаловажавао све оне који нису Вучић, Глишић и, наравно, он.

– Дивчибаре су биле скрајнуте и у запећку свих претходних градских власти. Управо сам ја лично донео одлуку, попио кафу у кући код једног пријатеља господина Милутиновића, старог Дивчибарца и потпредседника Скупштине града, и тада смо донели одлуку да покренемо Дивчибаре. Ми нећемо на Дивчибарама градити као Стаматовић, онај сељачки хармоникаш, боље да је бре отишао под шатру да одсвира нешто да му лепе новчанице на главу… са гангстерима је упропастио Златибор, који сад личи на шабачки вашар…

Тај неки Савез за Србију ме подсећа на неки дежа ви, али ја мислим да је то дежа му, то је већ одмукано. Они не умеју да причају, они мумлају и мучу. Тај Савез је херпес на лицу Србије, то су ситне пакости природе. Србија је њих већ једном најурила. То је магарећа клупа српске политичке сцене…

Ово што ради Вучић је прича за 21. век. Не постоји политичар аутентичнији у Европи од Вучића. Ово је подвиг шта је урадио за Србију. И шта сад ви да кажете за тај савез… Србија њих неће, Србија хоће са Вучићем да иде напред. Они су бре зомби. То је конгрес нула, осим оних који нису конгрес криминалаца. Они су једно велико ништа. Ти зомби и ти умни слепци треба да нас бију својим слепачким штаповима, е па неће моћи. То је зло које треба да се очисти. Не зна се ко је гори од њих и као човек и као политичар. Србија се уморила од таквих. Кренула је правим путем са Александром Вучићем напред. Можда Вучић некоме делује донкихотовски, али ја видим да је обор пун оних који би хтели да сруше Вучића. Али неће успети, јер је Вучић први показао да нема страх од великих имена, моћних и богатих…

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, вређао и омаловажавао и свог дојучерашњег заменика Драгана Јеремића.

Овај бивши заменик је најзад отишао у Београд. Он је правио све проблеме, све смутње и био кочница нормалног функционисања ове градске владе… Шта ће бити са њим то је већ питање за неке друге државне органе.

Одлуке које сада доносимо су плод једног здравог размишљања. Не замарамо се ми више глупостима као што је било енергенти на сечку, Технички иновациони центар, што су све господина Драгана Јеремића Поћуте биле идеје које су прилично медицински упадљиве. Не бих даље коментарисао, то ипак раде специјалисти других грана медицине, баве се таквим људима…

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, вређао и омаловажавао поједине новинаре.

Онај НУНС, који ми је упутио неки допис неког Лекића, само нариче… Какво извештавање са Градског већа. Нема новинари шта да траже на седницама Градског већа. Сви добију дневни ред Градског већа и саопштење. Па ми не можемо да радимо од њих, њихових штиклица, њихових тоалета. Па нећу ја да гледам нечије бре фирмиране љубавнице, наложнице моћних које себе предстваљају као неке извештаче. Шта има ја њих да гледам, да оне са оним штиклама пролазе кроз салу и премештају микрофоне како који члан Градског већа говори. Е, па не може!

На Скупштини су новинари присутни, али ни ту не умеју да се понашају. Имам утисак да су поједине родитељи више тукли кад су били мали, да би били бољи. Али изгледа да су закаснили. Они се понашају тако да добацују, да ударају у рачунар, куцају… Човече, па они развијају само палчеве и прсте, ништа друго не могу да развију, ни једну вијугу у мозгу…

Новинари седе заједно са одборницима. Па није народ бирао новинаре, него је бирао одборнике и то представља вољу народа. Нико никоме не ускраћује, па постоји директан ТВ пренос на најгледанијој телевизији, Вујић телевизији, и све друге телевизије су ту. Преноси и Радио Ваљево директно, свако ко није у могућности да гледа, он слуша у бутику, колима… јавност је потпуно обезбеђена. Али је проблем што они нас одборнике хоће да дресирају да будемо учтиви и понизни пред дресираним медијима. Е, па то не може!

Ја као градоначелник који полажем рачуне одборницима, а не тим медијима, не могу да дозволим једну некултуру и једно понашање које није ни за циркус. Код тих новинара еволуција бре иде уназад или су доказ Дарвинове теорије еволуције. Ако нису васпитани, постоје установе за преваспитавање, а постоје и установе за медицинску помоћ за оне који то не могу да схвате. Проблем је у томе, колико који медији добија. Па у том њиховом еволутивном ланцу исхране они су на најнижем нивоу. А можда и не припадају том ланцу исхране. Поједини бре припадају козметичком еволутивном ланцу… То је неколицина која хоће увек исту причу, да град држи под унутрашњом окупацијом. Да господин Поћута каже ко ће да осване на овом или оном порталу. То више неможе! Не дам! Нећу! И не може!

Кад читате те медије, које пишу о томе шта, ко и колико ко троши, видите тачан списак њиових душевних патњи и тачан водостај глупости који могу да изнесу… Читајући те медије можете да научите како не треба бити новинар. Али нећу да се упуштам у њихове когнитивне способности и њихово знање, јер то би нас одвело у тамну ноћ.

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, одговорио и на питање да ли је тачно да је избацио новинаре са балкона Центра за културу? (Новинара Напреда Слободана Ћирића и фоторепортера Колубарских.рс Ђорђа Ђоковића, прим.аут.)

– Ја сам дошао са својим сарадницима да гледам концерт Амадеус бенда. У полумраку, ја нисам видео да су новинари. Осетио сам да су људи пијани, јер се то по задаху осећа. Они су могли да се превале глат да падну са те терасе… Нисам никога удаљио, скренуо сам пажњу директору да људи бауљају, гледају чудно, осећа се алкохол. Не могу ја да сносим одговорност за некога. Нисам ни видео, не знам ни који су новинари. Били су у неким шортсевима, да ли су дошли са плаже или шта… што бих ја то морао да знам.

Гвозденовић је, у једночасовној емисији телевизије Студио Б, објаснио коме полаже рачуне.

– Ми успевамо да нађемо свој пут и да следимо политику Александра Вучића. СНС у Ваљеву одговара једино и искључиво Дарку Глишићу и Александру Вучићу…

Ова градска влада следи политику српске владе и председника Александра Вучића и ставља акценат на приоритете за живот грађана. Као члан СНС полажем рачуне Александру Вучићу и Дарку Глишићу.

И за крај, још једном хвала Александру Вучићу и Дарку Глишићу на свој помоћи. Наравно од Дарка Глишића помоћ очекујем увек и тражим је онда када ми је неопходна, а увек ми је неопходна његова помоћ!

Ово је само део изјава градоначелника Ваљева Слободана Гвозденовића у емисији ТВ Студио Б, прошле среде.

Читаву емисију која је емитована на Студију Б (ако имате довољно јак желудац) можете да погледате у видеу испод.