Прочитај ми чланак

Да ли је Дијана Хркаловић следећа за показно хапшење

0

Спектакуларно хапшење Вељка Беливука, званог Веља Невоља, као и још 15 чланова његове хулиганско-навијачке групе, није претерано изненадило јавност, најпре због тога што је данима уназад управо он тема број 1 у свим прорежимским медијима, који пак, подједнаку пажњу посвећују и његовој најближој сарадници, бившој државној секретарки МУП др Дијани Хркаловић. Управо због тога, јавност се с правом пита да ли је новопечена докторка психологије следећа "жртва" коју ће дојучерашњи потчињени службеници, везану лисицама ускоро прошетати, како би што боље испозирала фоторепортерима и сниматељима. Посебно после данашње Вучићеве изјаве да о њој "нема ништа лепо да каже" и свих афера у којима се њено име помиње.

Да ли је Беливуково хапшење само показна вежба или дугонајављивани коначни обрачун државе с мафијом, откриће ускоро сами истражни органи, у зависности од тога да ли ће се њихова акција ту зауставити или пак проширити изван стадиона у Хумској и обухватити најпре полицијске структуре.

Да је Беливукова група уживала заштиту потврдили су данас сви званичници који су говорили о хапшењу, упркос томе што годинама уназад, независни медији неуморно узбуњују јавност текстовима о овим истим криминалцима. Тако се и председник Александар Вучић на данашњој конференцији осврнуо на случај Дијане Хркаловић, истичући да “за њу нема шта лепо да каже”.

С обзиром на то да одавно није никаква тајна да је главни официр за везу “државе” са хулиганским навијачким групама била бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, осим евентуално за председника који је тек недавно доживео просветљење, питање које се само намеће јесте – да ли је управо она следећа на листи хапшења?

Имајући у виду да случај Беливук у последњих неколико дана прате бројне нелогичности, од покушаја атентата у Црној Гори до хапшења због “информативног разговора” и експресног пуштања на слободу, није изенађујуће што знатан део јавности сумња да је читава ова акција унапред оркестрирана, односно да Беливук, као верни сарадник за специјлане операције, тренутно игра само нову улогу.

Како за портал Нова.рс открива добро обавештен саговорник, даљи развој управо случаја Хркаловић, најбоље ће показати шта је по среди.

“Ако је заиста у току рат са мафијом, односно Беливуковом групом која је истина, једна од најопаснијих у региону, иза браве би морали да се нађу и они који су најпре створили тог истог Беливука, а потом га чували, неговали и развијали у све ово што је постао данас. Хркаловић је ту само једна од карика, посебно у МУП, али не треба заборавити ни све оне тужиоце и судије који су водили сумњиве истраге против њега и допуштали да се сваки пут изнова враћа на улицу”, казао је наш саговорник који је желео да остане анониман.

Такође, спорно је и то што се Хркаловић последњих недеља не повезује само с Беливуком, већ и са афером прислушкивања председника, али и случајем “Јовањица”. Упркос оптужбама које се свакодневно испаљују ка њој, махом са насловица таблоида, Хркаловић до данас није постала предмет ниједне истраге.