Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА приводи противнике геј параде

0

srpska listaДржавни органи Црне Горе нијесу у стању да поштују уставни поредак и равноправност грађана који су формално гарантовани нормама највишег правног акта и законима од којих је значајан дио преписан из европске регулативе.

Уколико је држава одлучна да омогући анархистима, које геј лоби са Запада финансира, да шетају улицама Подгорице пркосећи Православној цркви, онда је било логично да се омогући и Српској листи организација Молитвеног хода. Имали смо намјеру да пошаљемо поруку  да је Подгорица Немањин град који се није одрекао свога смисла и прошлости, али је предсједнику СЛ Добрилу Дедеићу саопштено да држава неће дозволити, због ризика по безбједност, окупљање противника одржавања геј параде.

Истовремено, кандидат за члана руководства Српске листе на предстојећој Изборној Скупштини Дијана Дробњак привођена је у подгоричку полицију на информативни разговор са циљем да јој се, противно њеним законским правима, ,,препоручи“ да се у недјељу не појављује на улицама Подгорице. Ово је нови притисак на слободу политичког дјеловања у Црној Гори, након што су, за сада наводно непознати починиоци, опљачкали просторије нашег страначког клуба у Подгорици и украли или уништили значајан дио документације и материјала везаног за предстојећу новембарску Изборну Скупштину.

dijana drobnjakСрпска листа наставиће да се и даље политички доследно супротставља агресивној пропаганди настраних у Црној Гори. Не спорећи било коме аутономно право на одабир система вриједности, против смо одржавања провокативних геј скупова због узнемиравања већинског дијела грађанске јавности од стране хомосексуалних активиста. Зато крајње отворено подржавамо све грађане који ће у недјељу, 2. новембра, на улицама Подгорице протестовати, на било који начин, због организације срамне параде којом се прскоси и Богу и породици, али и свему нормалном и пристојном у појединцу и заједници.

(Србин.инфо)