Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Србин који је срушио Милов ДПС (ВИДЕО)

0

Berane-Izbori-0903-2014-Dobrilo-Malidzan-75

Министар здравља, Миодраг Бобо Радуновић, огласио се два дана послије изборног дебакла његове партије, најављујући кривичне пријаве против челника коалиције „Здраво Беране“, па и против носиоца листе и кандидата за предсједника општине Драгослава Шћекића због, како наводе, „вандалског и недоличног понашања током изборног дана“.

„Није тачно да је ДПС давала паре да би куповала гласове“ изјавио је Радуновић за РТЦГ.

Најаве ДПС-а не брину опозиционе представнике, који су већ предали пријаве против Тарзана Милошевића, Светозара Маровића, Миодрага Радуновића, Будимира Дабетића и Вуке Голубовића.

Иначе, изборна побједа коалиције „Здраво Беране“, која још увијек заокупља пажњу свих актера на политичкој сцени у Црној Гори, у јавности слови као најава једне нове ере у политичком животу Црне Горе.

Пораз ДПС-а раван је чуду, поготову што је и овога пута имао јаку логистику државних институција. Незванично: утрошили су око два милиона буџетског и још толико новца из неког од тајних режимских фондова.

Стара прича у новом паковању. Давид је срушио Голијата, а праћку је овог пута држао Велимир Бато Ђуришић, берански привредник и човјек који је са правом постао симбол грађанског отпора у читавој Црној Гори.

Одмах по отварању биралишта, Ђуришић је са пријатељима упао на двије локације такозваних „мини штабова“ ДПС-а и онемогућио даљи рад на лажирању избора. Том приликом берански опозиционари су дошли у посјед нових конкретних доказа о изборним неправилностима, и манипулацијама. Заплијењени су спискови плаћених бирача, али и биљежнице у којима ће неки будући државни тужилац, растерећен кочница и хипотека којима робују актуелне државне институције, наћи прилично материјала за попуњавање затворских капацитета.

Храброшћу која заслужује крупне ријечи, овај бескомпромисни Беранац подсјетио је на некадашње Црногорце и њихову високу етику. Јунаку беранског 9. марта и човјеку који је сломио моћни ДПС у овом граду, посвећена је ова „аМНЕзија“.

„Они су себе називали машинеријом, а сви су знали каквим се нечасним послом баве. То није машинерија, то је само омаловажавање људи, то је куповина гласова“, рекао је Ђуришић.

Он је, без длаке на језику, именовао виновнике народног страдања и њихове крајње карике у потплаћивању гласача. Без дилеме је прозвао власнике објеката у којима се обављао посао подмићивања бирача и сабирали „гостујући“ бирачи. Не крије велику огорченост актуелним/бившим предсједником општине Вуком Голубовићем и другим функционерима који су учествовали у девастацији и руинирању града, замирању привреде, али највише на томе што понижавају народ на сваком кораку.

„Ево избори тек завршени, ништа се није промијенило у материјалном смислу, људи су и даље у статусу сиромаха, али на улици су људи насмијани, сви су некако срећни, види се нада… Видите колико је мало било потребно за важне ствари у животу“.

Ријеч коју је дао Милу Ђукановићу прије 15 година испунио је у недељу 9. Марта.

Рекао нам је: „Ниједна длака на овој глави и не помишља на то да одвојим Црну Гору и Србију, то ме клевећу супарници“, и ја сам му вјеровао. Али сам му и додао: „Ако случајно крене другачије, упамти да ћу ти у Беранама бити највећи непријатељ и да ћу ти срушити ДПС“. Данас сам ја срећан човјек јер сам испунио дату ријеч.

Са 18. мјеста на листи коалиције „Здраво Беране“, Бато Ђуришић ће заступати своје суграђане у општинском парламенту, а мандат дугује квоти која је припадала ПзП-у у оваквој, побједничкој варијанти.

,,Ја подржавам ПзП прво јер су то добри људи. Нисам члан те странке. Ја сам Србин и не могу још да заборавим оно гласање за Устав, који је антисрпски устав. Но, мени је важно да су они прави опозиционари и док је тако неће изостати моја подршка“.

(in4s.net)