Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Државно тужилаштво у служби ДПС организује хајку против опозиције

0

Опозициони ДФ оценио је да је црногорско тужилаштво јучерашњим обраћањем јавности поводом наводног покушаја тероризма у Црној Гори "нацртало мету" том савезу.

Фото: Анадолија/Адел Омерагић

Фото: Анадолија/Адел Омерагић

ДФ је истакао да се „не проналази у оптужбама“ Тужилаштва.

Црногорско државно тужилаштво је јуче, на ванредној конференцији за новинаре, саопштило да је политичка структура из Црне Горе повезана с криминалном организацијом која је на дан избора 16. октобра припремала насилну смену власти, напад на инститиције, хапшење, па и ликвидацију премијера Мила Ђулановића.

Специјални тужилац Миливоје Катнић није желио да саопшти име политичке организације и политичара из Црне Горе који је у ноћи након проглашења резултата требало да предводи насилни упад у Скупштину у Подгорици.

За организаторе је Тужилаштво означило двојицу руских „националиста“ који су једно време биле под тајним наџором Специјалног тужилаштва Србије и српске службе БИA, а сада није познато гђе се налазе. Катнић је рекао да они нису на територији Србије, као и да је било законских препрека за њихово хапшење на територији те земље.

Функционер ДФ-а Милан Кнежевић је Телевизији „Вијести“ казао да је Тужилаштво „нацртало ДФ као мету“ како би помогло Демократској партији социјалиста (ДПС) да формира нову владу и осујети план опозиције и њену понуду мањинским партиајма.

„Ово је директан покушај мешања специјалног тужиоца Катнића и помагања Душку Марковићу (кандидати ДПС-а за мандатара) да се састави нова влада тако што је све време ДФ-у цртао мету на конференцији за медије, јер је наводно угрожен евроатлантски пут Црне Горе“, рекао је Кнежевић.

Он је саопштио да се ДФ не проналази „нити у једној оптужби“ и додао да је руководство тог савеза све време у Црној Гори и да стоји ња располагању Тужилаштву.