Прочитај ми чланак

ЦРКНИ СИРОТИЊО Вучићева тренерка кошта као просечна пензија у сиромашној Србији

0

Ненајављен обилазак радова Београда на води у суботу ујутру од стране председника Србије Александра Вучића, поново је био повод твитераша да "провере" цену одеће коју је овом приликом рекламирао "скромни" властодржац , и да се запитају како Вучић, са платом од 830 евра, како они кажу, успева да исфинансира своју гардеробу.

Да ли је данашња комбинација одеће председника Србије из фундуса или су му, специјално за њега, сашили, пошто је габаритан, запитали су се твитераши, који од јутрос коментаришу његову одевну комбинацију приликом ненајављене посете Београду на води. Твитераши тврде да његова данашња одевна комбинација, бренда Abercrombie and Fitch, кошта око 160 долара.

“Abercrombie and Fitch, комплет око 160 долара. За лагану шетњу по градилишту”, написала је једна твитерашица, уз коментар да му “ама баш ништа не стоји”.

Међутим, да председнику није лако потврђују и твитови подршке.

“Подршка за председника у сваком случају, креће му и школска година”, написао је иронично један твитераш.

По другима, цена дуксерице и тренерке, поменутог бренда, кошта око 830 евра.

“Кад ти је плата 830 евра, имаш троје деце и када се облачиш из Фундуса јер си декинтиран. Три дуксерице коштају као просечна пензија”, написао је још један твитераш.

Гугл претрагом, новинари портала Нова.рс установили су да дуксерица и тренерка овог бренда на сајту “Next direct” за Србију, коштају 8.700 динара по комаду.

Уколико је наручио преко интернета, директно са сајта ове фирме, модел његовог дукса кошта 69 долара, док је доњи део тренерке 59 долара који је тренутно на снижењу и кошта 41.30 долара.

Средином августа, потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић, упитао је председника Србије Александра Вучића, да ли је тачно да носи сако који кошта нешто више од 700.000 динара и патике од више од 60.000 динара.

Вучић је у свом маниру одговорио да су “њихови” медији лагали и да његов џемпер не кошта 400, већ 55 евра.

“Ја сам им јако захвалан што су покренули важну тему, захвалан сам њиховим медијима. Лагали су да ми џемпер кошта 400 евра, а кошта 55. Мени сакое дају из фундуса, или ми сашију, пошто сам габаритан. Не коштају колико кажу, него много мање”, рекао је Вучић.