Прочитај ми чланак

Циркус се наставља: Вучић опет моли да Вучићевића да плати казну

0

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да није "праведно и није правично" да власник листа Информер Драган Ј. Вучићевић издржава затворску казну, на шта се Вучићевић јутрос јавио и отишао у затвор.

У јављању за телевизију Пинк из Вероне, Вучић је казао да је Вучићевића тужио његов „колега, новинар“ и да је њему то „несхватљиво“ јер он никада није тужио медије за увреде на његов рачун.

Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

Вучићевић је ушао јутрос у Окружни затвор у Београду на издржавање шестомесечне казне, јер је одбио да плати новчану казну на коју је осуђен због увреде новинара Југослава Ћосића, која му је аутоматски преиначена у затворску.

Председник Србије је казао да ће се Вучићевић због затворске казне водити као осуђивано лице, наводећи да је то само због тога што је „одговорио на увреде некоме“.

Вучић је „замолио Вучићевића да размисли о својој деци и да допусти супрузи или браниоцу“ да уплате износ новчане казне који му је преиначен у затворску.

„Највише пута на насловницама Данаса“

На констатацију новинара да се највише од свих политичара нашао на насловним страницама новина током прошле године, оценио да када њега држе на насловној страни, продају више примерака него када га тамо нема.

„Ако годишње имају око 300 и нешто бројева, пошто они излазе само шест пута недељно, ја сам од тих 300 и нешо бројева, на насловној страни био 80 пута. Они ме промовишу сваког дана, кажу, Фирер, диктатор, зликовац… Хоће, па неће изборе“, рекао је Вучић за ТВ Пинк и додао да је „сваког дана крив, због Јовањице или нечег другог“.

Према његовим речима нема дневне новине у Србији на чијим се насловним странама нашао више пута од Данас и Нове С.

„То је чудо једно, написали су да сам у Јовањици нешто урадио, појма немам шта… Све што напишу је лаж. Никада нису истину написали… Али и то је демократија, не тужим и не гоним“, рекао је Вучић.

Додао је да „неће да плаћа рекет“ никоме.

„Ја их разумем, али би добро било да направимо неки уговор, да ми дају додатак на пензију, да ми дају нека средства када већ живе од мене. Без мене су пропали начисто“, закључио је Вучић.

Напоменуо је да нема право као председник да критикује рад правосуђа, али је неколико пута поновио свој став да Вучићевићево издржавање шестомесечне затворске казне „није праведно и није правично“.