Прочитај ми чланак

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Циљ ДСС је повратак морала у политику

0

sanda raskovic nenad zlatanovici'1

„Циљ Демократске странке Србије је враћање морала и чистих руку у политику. Политиком треба да се баве најбољи људи које води хришћански пут служења, а не најгори које воде лични интереси“, рекла је др Санда Рашковић Ивић гостујући на радију „Снага народа“.

На питање како коментарише писање медија о новим условима на путу у Европску унију, председница Демократске странке Србије је рекла да су они за странку коју предводи очекивани, али да су власт потпуно затекли.

„Власт је добила 11 нових услова Берлина у тренутку када се надала да ће отворити макар једно поглавље преговора са Европском унијом, јер је у претходном периоду радила на испуњавању претходних седам услова које је такође испоручила Немачка. Последњи догађаји показују да је крајње време да се грађанима Србије саопшти истина о свим захтевима и уценама које стижу из ЕУ“, истакла је Рашковић Ивић.

Председница ДСС је рекла да заједно са Покретом Двери и интелектуалцима разрађује принципе који ће послужити као основа за широко окупљање и стварање алтернативе постојећем режиму.

„Формираћемо и „парламент ван парламента“ где ћемо организовати расправе о најважнијим државним и економским проблемима Србија. То ће бити права народна скупштина, за разлику од постојеће која се претворила у владину скупштину без праве опозиције“, истакла је Рашковић Ивић.

Говорећи о разговорима и сарадњи са Српском радикалном странком, она је рекла да је за разговор потребно двоје, а да је Шешељ јасно рекао да ће СРС наступати самостално.

„Имамо сличне ставове око ЕУ и НАТО, али на изборе ћемо ићи одвојено. Ценим Шешељеву борбу и мученичку активност у Хагу, али не могу да се сложим са неким његовим изјавама, нити желим да их коментаришем“, рекла је Рашковић Ивић.

Она је оштро критиковала стање у образовном систему и заложила се за бољи статус просвете у друштву.

„Болоња“ је упропастила наш образовни систем стварајући од студената фах идиоте. Образовање и култура су последња одбрана идентитета и потребни су много већа брига и улагање у њих“, закључила је Рашковић Ивић.