Прочитај ми чланак

Чеси пишу: Стоп граници Србије са Србијом

0

Српска власт подлеже захтевима Европске Уније а самим тим иду на руку постојећој Албанској влади на Косову и Метохији. Доказ томе је, што су прихватили изградњу граничног прелаза између покрајине КиМ и централне Србије. Радови на изградњи границе су почели пре пар дана и градило се убрзано да би се што пре успоставила граница.

Срби са Косова и Метохије на почетку нису веровали томе, да би њихова Влада нешто томе слично урадила, али када су грађани путовали до централне Србије видели су да је гранични прелаз већ скоро на половини урађен. Муњевитом акцијом Срба на Космету је сакупљена група људи који су позивали све остале на велике протесте и блокаду радова.

У међузони је било око 2.000 људи који су се окупили са циљем да се радови обуставе. У Косовској Митровици од 5 сати ујутру су се чуле сирене за узбуну које с Србе да се придруже људима на Јарињу. Народ се налазио на прелазу Јариње, на путу Лепосавић – Рашка. Ситуација је била све време мирна, и у оба смера се одвијао саобраћај.

Недалеко су и Амерички војници КФОР-а који су поставили пункт са поруком подржавања да се градња настави. Граница је настала као договор између Београда и Приштине. И не само на покрајини Космету, већ и у целој Србији против ове одлуке су биле демонстрације, где су најактивнији студенти.

Цела акција представља неразумни потез Српске Владе. У тренутку, када се приступи изградњи регуларних државних граница, Влада Србије DE FACTO признаје независност своје јужне покрајине КиМи то против воље свог народа.

Такав пројекат је потребно одбити без размишљања јер КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!!!

Аутори: Марина Перовић, Радим Паненка

(facebookreporter.org, slovansky-institut.cz)