Прочитај ми чланак

ЦЕПАЈУ СЕ, А НИСУ НИ ПОЧЕЛИ: Тадић и Чеда се посвађали у изборној ноћи!

0

Највише електрицитета током изборне ноћи било је у штабу СДС и ЛДП, а нервозу нарочито није могао да сакрије лидер социјалдемократа Борис Тадић. Он је у првом јавном обраћању најмање два пута изгубио такт, па се грубо обратио свом коалиционом партнеру Чедомиру Јовановићу.

tadić-čeda

– Немој да ме прекидаш… Пусти ме да завршим… Ја ћу да одговорим на то питање – били су коментари које је Тадић, видно нерасположен, упутио Јовановићу, који је стајао пред новинарима поред њега.

Разлог оваквог неодмереног обраћања била је огромна неизвесност о будућности коалиције.

Нервоза у штабу је била велика јер је током целе вечери била клацкалица. Од тога да ли коалиција улази у парламент или је испод цензуса, буквално је зависило од 5.000 гласова. Тадић ту своју напетост није могао да сакрије ни пред медијима јер су се у том тренутку још бројали гласови.

Тадић неће с Вучићем

Мада су обојица изашла пред медије са изразито љутитим коментарима на рачун спорог и неодговорног саопштавања изборних резултата, Тадић је најжешће реаговао на помен СНС и могућности постизборне коалиционе сарадње. Он је прво жустро поручио да то никада није била опција и да су такве приче чиста лаж која је штетила коалицији СДС-ЛДП-ЛСВ.

– Нема говора о коалицији која урушава демократију у Србији – неколико пута је поновио Тадић и у настојању да додатно нагласи овај став дрско упао у реч Јовановићу, који је такође желео да одговори на новинарско питање.

– Немој да ме прекидаш, нисам завршио – одбрусио је Тадић и наставио да негира да је икада постојао план да се коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ прикључи владајућој СНС.

Отказали журку

У Дому омладине, где је био смештен штаб ове коалиције, владала је камерна атмосфера, све до првих резултата који нису били нимало повољни по домаћине. Портпарол СДС Константин Самофалов буквално је пребледео када је угледао прелиминарне резултате и унезверен је појурио напоље и све до краја вечери није се враћао у штаб. Иако су више пута били најављени, лидери ове коалиције нису се појавили пред новинарима све до поноћи, али чак и тада нису имали прецизне податке о освојеним процентима, осим тврдње да су прешли цензус. Журка у Дому омладине је изостала, иако је била спремна и гозба, и торта, и пиће, и балони, али и музика…