Прочитај ми чланак

ЧЕДА: Таоци смо политике без визије, ЛДП има решење

0

ceda

БЕОГРАД – Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да не верује у економске реформе без политичких промена, до којих може доћи само на изборима на којима ће се грађанима рећи истина, без патетике и демагогије.

Јовановић је новинарима у парламенту рекао да је потребно да се чује порука државе шта грађани могу да очекују, шта ће то плаћати мерама које се најављују и шта ће добити за узврат, јер је „више од политичког безобразлука тражити од грађана да се још једном жртвују да би политичари наставили по старом”.

Јовановић је нагласио да свако ко размишља о озбиљним променама мора пристати на економску политику коју ЛДП годинама заступао, а која подразумева, како је прецизирао, јачање тржишне економије, повлачење државе из привреде, трансформацију јавних предузећа и подизање конкурентности.

„А то је немогуће у земљи која је талац неефикасне политике без визије. Свака економска политика мора бити праћена свежином у политичком животу које данас нема”, оценио је Јовановић.

Истичући да су Србији преко потребне економске реформе, лидер ЛДП је нагласио да се поставља питање зашто до сада ништа није урађено.

„То је због тога што је цена економских реформи политичка и њу из грађане којима се предлаже стезање каиша треба да плате политичари. До сада лидери који су водилки земљу на то нису били спремни”, закључио је Јовановић.

(Taнјуг)