Прочитај ми чланак

Чеда се продао Вучићу, поклонио му Врачар

0

Уз подршку и предлог Српске напредне странке Михајло Групковић, из Либерално демократске партије, изабран је за новог председника Скупштине општине Врачар.

ceda jova

После тајног гласања, Михајло Групковић (ЛДП) је добио 23 гласа, а Бане Кузмановић (ДС) 22, јављају београдски медији.

– Разлог овог договора са СНС је избегавање принудне управе на Врачару и излагање грађана поновном гласању. Овако ћемо сви добити још месец дана да се заједно договоримо шта је најбоље за Врачар – рекао је Групковић.

Атмосфера у сали је била прилично наелектрисана, када је градски менаџер Горан Весић (СНС) кренуо да гласа иза паравана, уследио је аплауз, док су Групковића из његовог табора дочекали повицима „председник, председник“.

Одборници Демократске странке практично гласају јавно, не одлазе до паравана, већ своје листиће показују камери „како би доказали да нису издали своју листу“.

Иначе, од почетка седнице постоји проблем са тастерима за гласање – час раде, час не раде. Зато се већ приликом усвајања дневног реда прешло на ручно гласање.

У општински парламент је пре почетка седнице стигла и група од петорице младића који су носили плакате „И ја сам ДОСТА ЈЕ БИЛО али не фалсификујем“. Одборници ДЈБ тврде да познају двојицу који су бивши чланови њиховог покрета.

Парламент Врачара броји 45 посланика. Група око ДС има 17, СНС 16, ДЈБ седам, СПС-ЈС три и ДСС-Двери два. За већину су потребна 23 гласа.