Прочитај ми чланак

Ћамил Дураковић: Не прихватам пораз – жалићу се Суду БиХ

0

Сарајево - Кандидат бошњачких политичких партија за начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић најавио је да ће се жалити ЦИК-у БиХ и Суду БиХ на изборне резултате који су објављени за општину Сребреница.

camil
 
„У дијелу наших приговора желим истаћи да се противимо овој одлуци и да ћемо аргументацијом покушати оспорити изборни процес у Сребреници за које имамо низ доказа. Нажалост, 2.000 гласачких листића ЦИК није уважио и ти гласови су штета оним људима који остварују своје право да бирају“, рекао је Дураковић у Сарајеву на конференцији за новинаре.

Он ће инсистирати на бројању тих гласова и комплетних бирачких мјеста у Сребреници јер, како је истакао, ту постоји низ неправилности које су примијећени, пренијели су федерални медији.

Дураковић је додао да он не прихвата пораз и да ће његов правни тим поднијети жалбу.

„Не прихватам било какав пораз нити то могу док се процес не оконча до краја. Ангажовао сам правни тим који ће до сриједе припремити тужбу коју ћемо поднијети“, навео је он.

Према финалним резултатима избора, кандидат коалиције „Заједно за Сребреницу“ Младен Грујичић освојио је 4.678 гласова, док је актуелни начелник општине Ћамил Дураковић освојио 3.910, односно 768 гласова мање.