Прочитај ми чланак

ЋАМИЛ ДУРАКОВИЋ: 9. јануара у Сребреници организујем скуп пробосанских партија

0

У Сребреници ће 9. јануара 2018. године бити одржана конференција “Заштита грађанских слобода повратничке заједнице и демократизација на подручју ентитета Република Српска”.

Догађај ће се одржати на иницијативу Покрета “Одговор”, у сарадњи са Покретом “Мајке енклава Сребреница и Жепа”, удружењима “Мајке Сребренице”, “Жене Сребренице”, „Жене Подриња“ и Организацијом шехида и погинулих бораца Сребренице, преносе сарајевски медији.

– На конференцији ћемо говорити о остваривању права и заштити грађанских слобода повратничке заједнице на подручју ентитета Република Српска, те имати дискусију о заједничкој стратегији односа према СНСД и према Савезу за промене, перспективама јединственог пробосанског блока на изборима 2018. Године – рекао је Ћамил Дураковић, лидер Покрета “Одговор”, преноси Н1.

– На конференцију ће бити позвани представници удружења повратника, лидери политичких странака, те представници званичних институција. Време је за искрен и отворен разговор о томе куда иде пробосанска политика у РС, те шта ћемо радити 2018. године. Ми из ‘Одговора’ изражавамо спремност да будемо модератори у дискусији, те овим још једном покушавамо покренути међустраначки дијалог – како о предизборном, тако и о постизборном деловању на подручју РС – закључио је Дураковић.

Из удружења која организују ову конференцију указано је да је “ово прилика да се коначно покаже које политичке странке, организације и појединци су спремни свој лични и организацијски интегритет уградити у активно деловање на променама режима у РС.”.