Прочитај ми чланак

Бурно у Скупштини: Мандић – Пустите владику на слободу! Вуковићка – Нема србовања

0

Лидер Нове српске демократије и члан предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић, казао је данас у Скупштини ЦГ, да је опозиција планирали да позову све православне вјернике да изађу на улице и блокирају све путеве док се на слободу не пусти епископ будимљанско-никшички Јоаникије са свештеницима, али да су одустали након позива митрополита црногорско-приморског Амфилохија и Епископског савјета Српске православне цркве у Црној Гори.

– На сједници посланичког клуба Демократског фронта (ДФ) смо промијенили смо претходно донешену одлуку да позовемо све православне хришћане да блокирају Црну Гору и зауставе свако кретање и саобраћај док не буду ослобођени Јоаникије и свештеници.

Након позива Амфилохија и Епископског савјета, који су поручили и нама свим партијама да се уздрже од било каквих партијских и политичких злоупотреба цркве. Да не би било да ми нешто желимо да злоупотријебимо, што су покушавали да нам припишу многи, ми хоћемо да будемо чланови Цркве којима нико не може пребацити да желимо да профитирамо”, казао је Мандић.

Подсјетимо, владики Јоаникију и свештеницима је одређено задржавање до 72 сата након јучерашње литије у Никшићу.

Андрију Мандићу је реплицирала посланица Демократске партије социјалиста (ДПС), Александра Вуковић, казавши да је сабор Српске православне цркве (СПЦ) требао да се одржи прије неколико дана, али су челници СПЦ поштујући мјере које је донијела држава Србија, као њихова матична држава, одгодили сабор за сутра, 14. мај.

– Први пут од када се одржавају литије оне су политизоване“, оцијенила је Вуковић и додала да су у ДПС-у „за хришћанство и православље, а не србославље“.

А како је текао ток данашње седнице парламенте ЦГ погледајте у видео прилогу изнад па о свему донесите свој суд.