Прочитај ми чланак

БУРНО НА СЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА Демократске странке и због Двери

0

Након седнице Главног одбора ДС у суботу, данас су распуштена четири локална одбора, међу њима и онај у Смедеревској Паланци на чијем челу је Радослав Милоичић, који је ових дана поново био у жижи јер се јавно противио бојкоту Скупштине, сазнаје Данас. Он је најавио па повукао свој повратак у парламент.

На седници ГО расправљало се о тромесечном извештају о ради странке који је поднео председник ДС Зоран Лутовац. Извештај је усвојен, а према сазнањима Данаса дискусија пре усвајања у делу седнице затвореном за јавност била је бурна.

Срђан Миливојевић из Крушевца заложио се за формирање изборних штабова у свим срединама и изразио наду да ће се енергија протеста „Један од пет милиона“ задржати до септембра. Гордана Чомић из Новог Сада наставила је да критикује Савез за Србију, претежно због чланства Двери у овој групацији. Она је похвалила стварање уније ДС, ЗЗС и СДС поручујући да је овим Демократска странка успела да натера власт да крене у реактивно деловање, док је опозиција та која је проактивна.

Ипак, она је затражила да се промени тактички наступ реуједињене ДС. Радослав Милоичић Кена из Смедеревске Паланке одустао је од предлога да се поново изјашњава о одлукама и потезима СЗС, али је затражио да се у септембру одржи велика скупштина уједињене ДС, као и да се критички одговори Бошку Обрадовићу, лидеру Двери, јавно и пре тога.

Пајтић: Власт Бриселским споразумом дала легитимитет хапшењима на северу Косова

Бивши председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да не сме да дође до „аболирања бруталности и прекомерне силе“ која је примењена у акцији косовске полиције на северу Косова 28. маја, али да је актуелна власт потписивањем Бриселског споразума дала легитимитет тој акцији.

„Вучић нас месецима плаши физичким насиљем на Косову уколико не дође до договора са Албанцима, а онда за време седнице Скупштине о Косову долази до хапшења“, казао је Пајтић у гостовању у Утиску недеље на телевизији Нова С.

Пајтић је оценио да дешавања на Косову од 28. маја одговарају и Београду и Приштини.

„Приштини одговара да демонстрира силу хапшењем полицајаца, а Вучићу да Србе плаши да ће бити рата“, рекао је он.

На питање о истрази поводом убиства Оливера Ивановића, Пајтић је казао да „Вучић обесмишљава истрагу читањем изјаве Раде Трајковић коју је дала пред Специјалним тужилаштвом у Приштини.“

„Ако претпоставимо да убиство Оливера Ивановића нико из Београда и није наручио, ипак остаје кампања телевизије Пинк против Ивановића која нам говори супротно“, рекао је он и додао да је то директно угрозило безбедност Оливера Ивановића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!