Прочитај ми чланак

БРУКА Напредњак псовао и вређао Стаматовића на седници Скупштине општине Чајетина

0

На 34. седници СО Чајетина било је бурно. У једном тренутку, одборник СНС-а Ђорђе Дабић, критикујући рад владајуће већине у тој општини, напао је и првог човека Чајетине, Милана Стаматовића.

Тада је, према изјавама више сведока, Дабић опсовао Стаматовића, што је изазвало реакцију председника Чајетине:

„Сви у сали су јасно чули псовање моје покојне мајке, што ће присутни одборници и посведочити у свако доба, ако камера није успела да сними оно што ми је рекао док је прилазио, одлазећи са говорнице. Ово није ништа необично за момка који са пиштољем за појасом обилази бирачка места на дан избора у друштву људи са оне стране закона, за некога ко пендреком голоруког момка удара у главу са леђа, за некога ко када нема шта паметно и аргументовано да каже, јер и није у току и не живи у општини Чајетина, он псује и арлауче. На крају свега, овом момку по годинама могу отац да будем, и без тог псовања, његов начин комуникације и обраћања је срамотан за ону говорницу и за оне које представља“, објаснио је Стаматовић.

Иако би овакво понашање одборника у свакој, законима уређеној земљи, био велики скандал, у Вучићевој Србији ће проћи потпуно незапажено од стране званичних односно режимских медија.

„Немам намеру да од седница правим циркус и да сводим свој рад на препуцавања са неким ко ни по чему није заслужио да троши моје и време осталих одборника. Уосталом, овај момак је сасвим довољно сам себе обележио на погрешан начин,” нагласио је председник општина Чајетина.

С друге стране, Ђорђе Дабић тврди да никоме није псовао мајку већ да је само критиковао буџет општине Чајетина за 2019. годину. А, како је све то изгледало и какве су реакције на немили догађај, погледајте у видео клипу горе.