Прочитај ми чланак

Брнабић: Вучић није Оскар, то је дестабилизација Србије

0

Вучић није Оскар, тврди Ана Брнабић. Каже да је то брутална лаж, мешетарење и дестабилизација Србије.

– Многе организације цивилног друштва и медији су постали испоставе одређених политичких покрета и партија – каже Брнабић. Она наводи да јавност нема такву сумњу.

Странка слободе и правде питала је због чега нико не сме да каже да је „Оскар“ председник Србије Александар Вучић, с обзиром на писање КРИК-а да су Дарку Шарићу помагали Небојша Стефановић – кодно име у скај комуникацији Едо и начелник БИА Марко Парезановић – Маркус, а да су наредбе добијали од човека чије је кодно име било Оскар.

– Александар Вучић је човек који се у Србији пита за сваку ствар. Без њега се не доноси ни једна једина одлука. И апсолутно је јасно да цела машинерија која је помагала клану Дарка Шарића, али која је била подршка и клану Вељка Беливука, није могла да се покрене без Вучићеве одлуке – саопштили су раније.

Како наводе, не постоји друга особа од које су Стефановић и Парезановић добијали наредбе да раде све што су радили осим, како истичу, Александра Вучића.

– Оскар је човек кога мафија назива „свемогући функционер“, говори „само један човек који може да реши њихов проблем“? Оскар је човек са којим је Шарићев проблем на крају и решен тако што је из судског већа које је одлучивало избачен несаломиви судија Миломир Лукић и замењен другим судијом и тако Дарку Шарићу најпре смањена петнаестогодишња затворска казна, а потом је и пуштен из затвора у који је враћен после нових доказа страних полиција о томе да је из затвора организовао више убистава – навели су раније у саопштењу.