Прочитај ми чланак

Брнабић вређала Антонијевића: Нисам сигурна да је нормалан

0

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да опозиција жели да избаци са листе име Александра Вучића јер је свесна да не може да га победи. Премијерка је, одговарајући на питања новинара у Крушевцу, за једног посланика са листе „Ми глас из народа“ рекла да „није сигурна да ли је нормалан“.

Брнабић је рекла да би било фер да опозициона листа на наредним изборима носи назив „Насиљем против Србије“ и да у свом имену има „презимена Шидер, Шенах и Михаел Рот“, док би напредњаци требало да изађу под именом „једног Србина Александра Вучића“.

Премијерка је поновила да је кључно питање за опозицију да уклони Вучићево име из назива листе, иако је то како каже, уобичајено у свету, да председник државе даје име локалним листама које подржава и да то раде председници у Немачкој, Француској и САД.

„Они знају да не могу да победе ниједну листу, каква год она била, ако носи има Александра Вучића, и онда мисле ако не можете да га победите ви га дисквалификујте, тако они мисле да функционише демократија“, рекла је Брнабић.

За посланика са листе Ми Глас из народа Борислава Антонијевића премијерка је рекла да није сигурна да ли је нормалан, пошто је изјавио да је СНС подлегао притиску запада и иде на нове изборе.

„Невероватно да је то неко са те листе могао да каже, посебно он који рекао да не желе коалицију са листом ‘Александар Вучић – Београд не сме да стане’ и да је дошло време да се праве непринципијелне коалиције. А Вучић је рекао да политика није математика и да би такав легитимитет био упитан“, рекла је Брнабић.

Поновила је да је СНС имала већину након децембарских избора, али да се за нове изборе определила на молбу Александра Вучића.