Прочитај ми чланак

БРНАБИЋ О СМЕНИ МАЛОГ: Не пристајем на ултиматуме групе од 15, 20 студената

0

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да не пристаје на ултиматуме групе од 15, 20 студената који су блокирали Ректорат и њихов захтев да буде смењен министар финансија Синиша Мали.

Она је, на конференцији за новинаре, оценила да то није владавина права, нити борба за очување институција, већ да је реч о анархији и политичким захтевима.

Фото: Н.С.

Брнабић је напоменула да због групе од 15,20 људи треба да испашта 100.000 студената Београдског универзитета, али је додала да се Влада Србије неће мешати у аутономију универзитета.

Група студената испред Удружења #1од5 милиона од петка поподне закључала се у зграду Ректората са захтевом да премијерка јавно, на РТС, смени министра финансија Синишу Малог због навода да је плагирао докторску дисертацију.

Ректорка Иванка Поповић је за Н1 рекла да је запосленима у Ректорату онемогућено право на рад јер су студенти и даље закључани у згради.

„Јуче смо обавили разговор са студентима, очекивали смо конструктиван разговор где ће обе стране имати пуно разумевање за ситуацију. Имали смо утисак да је то тако и да ћемо имати одређени напредак. Међутим, јутрос у 5.30 часова су студенти узели кључеве од портира што представља квалитативну промену“, истакла је она.