Прочитај ми чланак

Брнабић о санкцијама САД за Андреја Вучића: Глупост, сигурна сам да се „препао“

0

Сазнања да би брат председника Србије Андреј Вучић могао да се нађе на листи личности под санкцијама америчког Министарства финансија, премијерка Србије Ана Брнабић назвала је чистом глупошћу, уз опаску да ни не зна ко је страни новинар који је изнео таква сазнања у јавност.

Премијерка није променила мишљење ни када јој је репортер Н1 објаснио да је реч о истраживачком новинару Друу Саливену који је учествовао у откривању Пандориних папира и који је један од оснивача Пројекта за истраживање о организованом криминалу и корупцији.

„Мислим да је мало непрофесионално само тако преносити било кога да каже било шта о било коме, без икаквих доказа или питања даље на ту тему од тих извора. Да видимо шта ће бити са тим, сигурна сам да се Андреј Вучић препао, да заиста не зна шта ће од себе. Можда му заплене сву ону непостојећу земљу у Војводини или Win Win, који је његов или можда ипак није његов, или Франш, који је његов или можда ипак није његов… па ће можда све то запленити ти исти који сад кажу да ће му блокирати све рачуне или шта већ, не знам заиста шта човек од свега тога има“, рекла је Брнабић.

Подсетимо, Саливен је у интервјуу за Нова.рс, коментаришући одлуку администрације у САД да уведе санкције бизнисменима с Косова, блиских владајућој странци, рекао да верује да ће списак санкционисаних бити проширен, те да ће се на њему наћи и блиски људи Александра Вучића – Никола Петровић и Андреј Вучић