Прочитај ми чланак

„Брнабић на челу Скупштине као њен земљак Месић – циљ да Србија више не постоји!“

0

Александар Вучић је поставио Ану Брнабић на место председника Скупштине да би попут њеног земљака Стипе Месића поновила "историјски циљ". Месићу је био циљ да Југославија више не постоји, а Вучићу и Брнабић биће крај Србије.

Ово за Србин инфо поручује Божидар Катић, портпарол ПОКС-а и оцењује да се Српска напредна странка (СНС) налази „у потпуној паници и расулу па се као дављеник хвата за сламку лажног патриотизма“ тиме што београдске изборе представља као борбу за националне интересе, иако то није тема за локалне изборе.

„Код бирача деснице, национално свесних и јасно опредељених грађана, ова и оваква прича не може и неће дати резултат. Али пошто је свој капацитет да измишља и бескрајно промовише лажне патриоте како би отео неки глас национално опредељених бирача и оставио их испод цензуса, или пребацио на своју страну кроз лажну десну опозицију, то је изгледа СНС остао једини начин да покуша да то бирачко тело које је навеће и најбројније у Србији и Београду некако превари и привуче на своју страну“, рекао је Катић.

Он је додао да је коалиција НАДА, коју чине ПОКС и Нова Демократска странка Србије, издржала тест времена и једина је коалиција која је опстала и опстаје кроз два изборна циклуса јер бирачи увек знају шта од ње могу да очекују, зато што су јој ставови и начела јасна и непроменљива.

„На ову кампању, као и на све остало што СНС већ више од 12 година ради, најбољи одговор је истина. На ову тему, која није тема за локалне изборе било где, па ни у Београду, треба одговорити и одговорићемо подсећањем грађана на највећу издају у нашој историји коју је спровео и спроводи актуелни режим“, рекао је Катић.

„Али не треба заборавити ни то да је наша престоница у огорним проблемима, захваљујући управо власти СНС-а, криминалу и корупцији који изједају Београд. И треба понудити Београду и Београђанима јасну алтернативу и решења која ће наш престони град учинити поново великим“, напоменуо је портпарол ПОКС.

Он је истакао да је СНС и свим њеним функционерима, почев од председника републике Александра Вучића до председника Месне заједнице у најудаљенијем планинском селу, највећи и једини национални интерес њихова власт и за њу су, нагласио је Катић, спремни да издају, предају и продају све што се издати, предати и продати могло.

„Врхунац предаје Косова и Метохије у руке Албанцима од стране председника наше државе, десио се прихватањем француско – немачког споразум и плана његове имплементације. Признали су Вучић и СНС у међувремену и лична документа и таблице на којима су сви симболи државности непостојећег Косова“, рекао је Катић.

На констатацију да СНС најављује широк фронт за излазак на београдске изборе и питање да ће НАДА изаћи самостално или у неком ширем формату, он је рекао да се прво морају решити неке кључне ствари.

„А то су услови избора, који морају бити фер и демократски. Београђани имају право да себи бирају власт какву желе. И нико нема право да то ради у њихово име. Поновљени избори неће бити одржани у Београду уколико коначно не буду фер и демократски, равноправни за све учеснике, јер опозиција и већина грађана неће учествовати у фарси коју поново планира СНС“, рекао је Катић.

Он је навео да се нада да ће цела опозиција имати довољно зрелости да сложно и јединствено онемогући одржавање поново намештеног гласања, односно да се избори за нормалне изборне услове какви постоје и у другим државама.

„Када стигнемо до тога, до минималних фер и демократских услова за изборе, онда ће бити време и да се разговара о коалицијама“, објаснио је Катић.