Прочитај ми чланак

БРНАБА поново „одвалила“ глупост: БЕЛОРУСИЈА НИЈЕ У ЕВРОПИ?!

0

Премијерка Ана Брнабић успела је у једној изјави и да лупи највећу глупост и да слаже и покаже завидан ниво незнања.; изјавила је данас да је Србија изложена огромним притисцима јер је једина земља у Европи која није увела санкције Русији.

Она је најпре и слагала и показала колико је “спора” рекавши да је Србија под огромним притисцима јер је једина земља Европе која није увела санкције Русији.

„Наша позиција је потпуно у складу са међународним правом и нашим националним интересима. Није лака, али се боримо сваки дан да је одржимо“, рекла је Брнабић за Радио телевизију Србије (РТС), наводећи да Србија такву своју позицију не мења.

Србија није једина земља Европе која није увела санкције Русији а тезу да јесте константно користе политичари са власти у нашој земљи. Да ли је у питању незнање или безобразлук није битно, битно је да им се стави до знања да је Белорусија земља која се налази у Европи и да је она прва земља која није увела санкције нити осудила на било који начин војну операцију Русије у Украјини.

Оштроумна Брнабићка је даље навела да се нада да позицију Србије разумеју, или макар чују, партнери из Русије, Европске уније, САД и других земаља.

Она је рекла да та позиција значи неповредивост територијалног интегритета међународно признате државе, као што је Србија.

“Не можете се клети у неповредивост територијалног интегритета Украјине а истовремено да тај принцип не важи за Србију. Зато је и позиција Србије јако специфична и то би сви требало да разумеју, или бар чују. Ми смо платили највећу цену за такво кршење међународног права”, слагала је Брнабићка.