Прочитај ми чланак

„БРАТЕ, НЕЋУ ИЗДРЖАТИ још три дана“:Милован Бркић 43 дана без хране, 8 без воде…

0

Милован је јако лоше и жут је у лицу. Он се никада мени није жалио, увек је говорио да је добро, али овога пута када сам га посетио рекао је да је лоше и да не зна хоће ли издржати још три дана. Међутим, он и даље инстистира да настави штрајк глађу и жеђу, изјавио је Радован Бркић, брат Милована Бркића, главног уредника магазина Таблоида, гостујући синоћ уживо на каналу Прави одговор.

Он је тог дана био у посети брату, који је неправоснажно осуђен на 14 месеци затвора због наводног рушења уставног поретка, а суштински због вербалног деликта, и одбијен му је захтев да се брани са слободе. Због тога је Бркић најпре ступио у штрајк глађу који траје већ 43 дана, као и жеђу који траје пуних осам дана.

Радован Бркић је рекао да су Милована у таквом стању јуче водили на суђење које има по приватној тужби због текста у Таблоиду.

Бркићев бранилац Стеван Дамњановић, који је такође био гост у емисији, потврдио је да Бркића све време воде по суђењима по приватним тужбама.

– Тужилац је тражио да се продужи притвор са образложењем да не понови дело, јер је спорне речи изговорио на протесту, а протести још трају. То нема смисла јер су могли да га пусте да се брани са слободе, и да му уведу меру забране присуствовања протестима. А у случају да то прекрши био би враћен у притвор. Такође, могао је добити условну казну, могао му је бити одређен кућни притвор, али у сваком случају њему је у овом тренутку хитно потребно да буде пребачен у болницу – указао је Дамњановић.

И бранилац и брат су потврдили Милован тек од петка прима инфузију, али да је стање критично. Такође су рекли да је Милован написао тестамент.

Детаљније о свему можете погледати у емисији на каналу Прави одговор.