Прочитај ми чланак

БОШКО Власт хоће декларацију о четницима, а неће Декларацију о геноциду над Србима

0

У данашњим „Вечерњим новостима“ објављен је само део коментара председника Двери, Бошка Обрадовића. Преносимо га у целости.

Двери су преко 10 пута подносиле Народној Скупштини потпуно неспорну Декларацију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ, а народни посланици владајуће већине нису нашли за сходно ни да се о њој расправља, а камоли да се изгласа. Иницијатива за декларацију коју покреће СДПС је спорна, јер је подстакнута рехабилитацијом Калабића.

Ми сматрамо да су многе чињенице из Другог светског рата скриване и да су и даље скривене од очију јавности, а да су историју писали победници, без обзира не објективне чињенице. За будућност Србије од кључног је значаја да се окренемо будућности, а да историју оставимо историчарима и судовима.

Свако је невин док се не докаже супротно, а породице припадника Југословенске војске у отаџбини имају право да сазнају истину о својим члановима породице који су били изложени невиђеној сатанизацији од стране тоталитарног Брозовог режима.

Зато треба бити веома опрезан и не предавати се страстима и пропаганди, већ трагати за чињеницама, како би се дошло до истине. Једино нас она може ослободити да кренемо у бољу будућност. Србија има много важнијих проблема, пре свега економских, које треба да решава да би нам сутра свима било боље.