Прочитај ми чланак

БОШКО УПОЗОРИО: Истополне заједнице противуставне, хоће да усвајају децу

0

Председик Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да би било добро да опозиција изађе са заједничком платформом за међустраначки дијалог до 1. марта, како би спремни дочекали преговоре, али да ће вероватно бити нешто теже договорити се око заједничке делегације.

Он је за телевизију Н1 рекао да је апеловао да „бојкот опозиција“ треба да има заједничку платформу, да је заједнички представи јавности, да је понуди осталим људима у опозицији и да одреди заједничку делегацију за преговоре.

„Преговори су у току, и заиста ако има мудрости, морамо доћи до заједничке платформе и заједничке делегације, и што се тиче Покрета Двери ми смо за то отворени и расположени“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да по питању платформе међу представницима опозиције нема суштинских разлика, већ да се треба усагласити око формулација и да верује да ће наредних дана доћи до усаглашавања.

Избор представника за делегацију на преговорима видео је као „испит зрелости опозције“, а није желео да говори о именима могућих чланова делегације.

Упитан о могућем доношењу закона о истополним заједницама, рекао је да су Двери против тога што је то брак и да су све законске одредбе исте као за склапање брака.

„Да ли то значи да треба да усвајају децу и да ли је то следећи корак? Ово је уставна редефиниција брака и породице, Устав дефинише брак као заједницу мушкарца и жене… Не можете то мењати док нисте променили Устав и док нисте питали грађане на референдуму да ли сте за то. Шта је спорно да питате грађане“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да већ постоји Закон против дискриминације.

„Јел имају председника Владе? Шта ће више“, рекао је Обрадовић, а преноси Н1.