Прочитај ми чланак

Бошко: Србија хитно да стане у одбрану РС и више не признаје Шмита као…

0

Тзв. оптужница против председника РС Милорада Додика од стране Тужилаштва БиХ само је наставак притисака на РС у циљу отимања њене имовине и гашења њених дејтонских надлежности, са крајњим циљем да се РС укине и утопи у наметнуту БиХ. Србија има посебну обавезу да као гарант Дејтонског мировног споразума брине о његовом поштовању и заштити права Срба у БиХ и Републике Српске. Такође, специјалне везе између Србије и Републике Српске, између нашег народа са обе стране Дрине, нас обавезују да реагујемо када је РС угрожена, а то је управо случај од доласка лажног високог представника тзв. међународне заједнице Кристијана Шмита у БиХ.

Као што запад није једина страна света, тако ни међународну заједницу не чине само западни центри моћи. Управо две чланице СБ УН, Русија и Кина, не признају Кристијана Шмита, чије именовање за високог представника у БиХ никада није потврђено у СБ УН. Ових дана смо сведоци критичких речи хрватског председника и мађарског министра спољњих послова о негативној улози западног колонијалног управника Шмита у БиХ. Зато забрињава ћутање званичног Београда на ову тему, а посебно председника Републике Александра Вучића који је свакодневно у свим медијима и оглашава се на све друге сем ове теме. Србија не сме да ћути док се све ово дешава у РС и хитно треба да стане у одбрану Дејтонског споразума.

Одбрана и очување РС подједнако је важно национално питање за све Србе света као и одбрана и очување КиМ у саставу Србије. Република Српска је највећа српска национална победа у последњих 100 година. То су тачке уједињења свих истинских патриота са обе стране Дрине, без обзира на политичке или било какве друге наше поделе и разлике. Зато позивам све колеге из власти и опозиције у Србији да се хитно изјасне о овој теми и да се ујединимо у томе да Србија убудуће не признаје Шмита као високог представника и да отворено стане у заштиту Републике Српске у време ових нагомиланих нових западних притисака.