Прочитај ми чланак

Бошко: Расрбљавање траје од 1945,ускоро падају с власти Мило и његов партнер Вучић

0

Бошко Обрадовић је за Србин.инфо испред Скупштине Србије прокоментарисао актуелну ситуацију у Црној Гори, прогон Срба и СПЦ, хапшење владика Јоаникија, свештеника и верног народа.

„У Црној Гори од 1945. године постоји континуитет расрбљавања и Црна Гора је направљена као држава на антисрпству. То је тужан и трагичан наставак историје Српске Спарте. Све што се у Црној Гори ради деценијама уназад је негирање свега српског, њеног темеља, а српски народ у Црној Гори је створио државу. За време криминалне, антисрпске власти Мила Ђукановића доживели смо све, од прогона српског језика, српског писма, Српске православне цркве, дискриминације српског народа који не може да се запосли нигде у државним институцијама, до прогона сваког ко је Србин у Црној Гори. Сада се суди и епскопу Јоаникију, по томе је ЦГ једина држава у савременој Европи која суди верском лидеру и високом црквеном достојанственику. То је финале онога што се дешава од 1945. године. Али, то је и почетак краја“, сматра лидер Двери.

Обрадовић власт и потезе Мила Ђукановића нераскидиво везује уз владавину Александра Вучића.

„Мило се приближава свом завршетку, он и Александар Вућић ће са власти отићи у пакету, онако како су у пакету све ове године и сарађивали, као велики политички и криминални партнери. Доказ је и ово што се дешава три дана у Београду, да немате озбиљнију реакцију државе Србије на хапшење владика, свештенства и народа. Ако ми не станемо на страну наших сународника у Црној Гори, ако држава Србија не стане на страну нашег народа, а Устав је на то обавезује, онда ко ће стати на страну Срба и српске православне цкрве у Црној Гори??? Важно је да истрајемо на том путу и будемо уз наш народ и цркву у Црној Гори, да непрестано желимо свако добро и слободу за све ухапшене владике, свештенике и грађане. Присутан је и прогон политичких лидера у опоизицији и то све говори у ком степену безакоња живи народу Црној Гори. Све има свој крај, па тако и режим Мила Ђукановића и његовог политичког брата близанца, криминалног партнера Александра Вучића у Србији“, закључује Бошко.