Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Вучић је највећи спонзор Велике Албаније

0

Посланици Двери држали су транспарент „Данас издаја, сутра робија” испред Народне скупштине поводом седнице о Косову и Метохији, возило Војислава Шешеља покушало да их прегази а Шешељев члан обезбеђења их напао палицом.

Пре тога одржана је конференција у холу Скупштине и обраћање Горана Стојановића, председника одбора Двери у Грачаници.

Фото: Србин.инфо

Бошко Обрадовић је истакао да је оно чиме се Вучић највише хвали безбедност Срба због његове наводно мудре политике, а у извештају се наводи да су свакодневно Срби на КиМ изложени застрашивањима, ограничена им је слобода кретања и против њих се воде фингирани судски поступци који имају за циљ спречавање повратка, те да је у последње четири године било чак 465 етнички мотивисаних напада на Србе. „Па је ли то безбедност коју је Вучић загарантовао људима на Косову?” питао је лидер Двери

По њему Вучић је највећи спонзор Велике Албаније. „Нису могли да нађу Србина који би више користи донео Шиптарима од Вучића. Све им је дао, а ништа није добио. Ако ће данас да србује и глуми патриоту, нека прекине преговоре са ЕУ, и омогући 1000 српског особља на Косову. Данас је поред свега забранио опозицији да користи све просторије у Скупштини, а уједно је и забранио члану Двери из Грачанице да дође и говори на овој конференцији.” истакао је Обрадовић.

Фото: Србин.инфо

Након конференције лидер Двери је позвао посланике и медије испред Скупштине како би се тамо обратио Горан Миленковић, председник одбора Двери у Грачаници коме је било забрањено да уђе у Скупштину.

Горан Стојановић је истакао да је дошао да искаже своје незадовољство данашњом седницом.

„Актуелна власт последњих шест година није нашла за сходно да разговара са слободномислећим грађанима са КиМ већ само са онима који су део актуелног режима.

Иста та власт је од 2012. године угасила српске институције на КиМ, а институције са севера КиМ интегрисала у косовски правни систем” рекао је Стојановић.

Након обраћања Горана Стојановића дошло је до инцидента јер је возило Војислава Шешеља покушало да прегази посланике Двери који су држали транспарент „Данас издаја, сутра робија”, а онда су и Шешељево обезбеђење и Сима Спасић покушали да изазову инцидент и физички су насртали на посланике Двери.

Фото: Србин.инфо

Посланици Двери су остали мирни, са циљем да пошаљу поруку ономе ко је најодговорнији – Александру Вучићу, да издаја Косова и Метохије неће проћи. Међутим, Вучић је још једном показао колика је кукавица јер је ушао окружен женама из СНС и није скупио храбрости да се суочи са транспарентом „Данас издаја, сутра робија” и са Бошком Обрадовићем ни са другим посланицима Двери.

„Управо сте могли да видите највећу политичку кукавицу. Прво је послао свог политичког оца Војислава Шешеља да нас напада, а онда се окружио женама да се не би суочио са једним обичним транспарентом на ком пише ‘Данас издаја, сутра робија’.” рекао је лидер Двери и захвалио се Горану Стојановићу, који је из Грачанице дошао да се обрати.

„Горану је било забрањено да се обрати у холу Скупштине заједно с нама, док је улазак дозвољен свима из Српске листе. Е тако се актуелна власт понаша према Србима са КиМ – уважава само оне који су им послушни.” рекао је Обрадовић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!