Прочитај ми чланак

БOШКО ОБРАДОВИЋ поручио Душку Марковићу: Где ћеш бициклом на Русију!

0

Бошко Обрадовић је реаговао на претње Миловог премијера Душка Марковића, које је изнео на рачун Српске православне цркве и митрополита Амфилохија. Марковић је запретио СПЦ да прекине да "подстиче нереде у Црној Гори и да је ово последње упозорење".

– Што би рекла традиционална српска пословица у мом крају: Где ћеш бициклом на Русију? – поручио је лидер Двери Миловом премијеру.

Данас су се иначе огласили и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, као и патријарх Руске православне цркве Кирил, који су спорни закон у Црној Гори против СПЦ окарактерисали као напад на Русију.

Обрадовић и српски покрет Двери изразили су гнушање због напада на Српску православну цркву и црквену имовину српског народа у Републици Црној Гори, који се чини нацртом новог Закона о слободи вјероисповјести.

– Усвајањем члана 52 тог нацрта закона, у Црној Гори би се урадило оно што нису учинили ни нацисти 1941-44. а ни Брозови комунисти после 1945: крађа цркви и манастира српског народа, које је наш народ градио више од једног миленијума. Због тога изражавамо солидарност са Српском православном црквом и позивамо безумнике да се уразуме и одустану од крађе црквене имовине нашег народа у Црној Гори. Истовремено изражавамо згранутост над ћутањем државних органа Србије, посебно председника државе, председнице владе и министра иностраних послова о овом варварском акту и нападу на наше сународнике и Цркву – наводе Обрадовић и Двери.