Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић о позиву Вучића: Можемо да разговарамо само у Скупштини

0

"Апсолутно сам против Вучићеве симулације демократије јер његово сутрашње обраћање јавности није и не може бити разговор са народом", каже за Нова.рс лидер покрета Двери Бошко Обрадовић поводом изјаве председника Србије да ће све политичке странке питати за став око захтева ЕУ да се уведу санкције Русији.

„Србија нема Народну скупштину, има вд. Владу, а Вучић је преузео сву власт и то нити је нормално нити је демократски, посебно у овако сложеним историјским и геополитичким околностима. Ако хоће као председник Србије да разговара са опозицијом, што подржавам, онда је право место за то Народна скупштина која хитно мора бити формирана“, каже за Нова.рс Обрадовић.

Лидер Двери додаје да је Уставна обавеза председника државе да после избора разговара са свим посланичким групама око формирања нове Владе.

„Ја као шеф посланичке групе Српског покрета Двери спреман сам да се одазовем са делегацијом наше посланичке групе али сам против приватних састанака и медијских представа. Геополитичка ситуација је веома озбиљна и тражи хитну скупштинску расправу“, наводи Обрадовић.