Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ носилац листе Савеза за Србију?

0

Иако је опозиција изричита да ће бојкотовати "намештене изборе Александра Вучића", то режимске медије не спречава у томе да извештавају како се Савез за Србију већ припрема за пролећни излазак на биралишта.

Тако режимске „Вечерње новости“ преносе да се у Савезу за Србију увелико прави стратегија за парламентарне изборе који ће бити следећег пролећа, а једна од опција, за коју поједини лидери овог блока увелико лобирају, јесте да носилац листе буде шеф Двери Бошко Обрадовић.
По многим демократама, избор „најдеснијег“ кандидата у оквиру СзС, а којег би подржао и ДС, значио би дефинитивни крај проевропске политике ове странке, за коју сматрају да је иначе већ пригушена и скрајнута у Савезу.
 
Извори „Новости“ тврде да се за опцију да Обрадовић предводи заједничку листу највише залажу Драган Ђилас, из Странке слободе и правде, и потпредседник Заједно за Србију Душан Петровић. И Зоран Лутовац, лидер ДС, и његови најближи сарадници у странци, наводно немају ништа против да заједнички опозициони барјак на изборима понесе Обрадовић. Вук Јеремић, председник Народне стране, о овоме се засад не изјашњава.
 
ПО УГЛЕДУ НА ИСТАНБУЛ
 
У ПРИЛОГ тези да се увелико планира да Обрадовић буде носилац заједничке листе СзС, поједини у ДС наводе и недавну објаву на Твитеру Лутовчевог заменика Саше Пауновића.
 
– Опозициони кандидат победио у Истанбулу у поновљеним изборима. Занимљиво, кажу да је опозиција изабрала кандидата који је толико десно да је први следећи гласач онај који гласа за владајући АКП. Скоро као кад би код нас опозиција кандидовала неког као… – написао је Пауновић.