Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Држава мора да покаже да јој је стало до српске просвете

0

Председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, поручио је, са конвенције Националног окупљања у Чачку, да држава мора да покаже да јој је стало до српске просвете која коначно треба да почне да се бави и васпитањем деце.

„За сваког ђака, 1. септембра, мора се издвојити 20.000 динара на почетку школске године и сви ђаци у Србији морају имати бесплатне уџбенике, а не само ђаци у Београду“, рекао је Обрадовић.

Председник Двери је истакао и да не смемо да заборавимо просветне раднике и да морамо да вратимо ауторитет учитељима, наставницима и професорима који их је некада красио.

„Њихова плата мора бити знатно већа од републичког просека, а не мања као што је тренутно случај“, закључио је Обрадовић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.