Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Апсолутна подршка протестима „Швајцарацаˮ

0

Реорганизација Двери већ даје позитивне резултате.

„За само три месеца после градских избора у Београду Српски покрет Двери, без било каквих подела и напуштања Покрета, извршио је бројне кадровске и организационе промене које већ доносе добре резултате, што се може сматрати великим успехом у овом времену дезинтеграције опозиције у Србији под утицајем актуелне властиˮ, закључио је председник Бошко Обрадовић на конференцији за медије у Чачку пред седницу Председништва.

Једна од новина је и да ће седнице Председништва и Главног одбора Двери убудуће бити одржаване у различитим срединама широм Србије, па је тако Председништво данас у Чачку, а Главни одбор ће бити 16. јуна у Краљеву.

Председништво је позитивно оценило реализацију обележавања 170 година Српске Војводине у Сремским Карловцима и Новом Саду, као и веома успешну „Недељу породицеˮ,  која је различитим манифестацијама обележена у више десетина градова и општина Србије.

Формиран је и Организациони одбор за обележавање 20 година Двери о Савиндану идуће године.

Српски покрет Двери апсолутно подржава протест удружења банкарских клијената који имају кредите у швајцарским францима „ЦХФ Србијаˮ, који ће се одржати у среду, 6. јуна у Београду. Разумемо и одлуку о ступању у штрајк глађу више породица испред Врховног касационог суда након протестне шетње, али се надамо да ће бити избегнуте последице по здравље штрајкача.

Очито је да опљачканим грађанима Србије и њиховим породицама није остало ништа друго изузев ове радикалне мере, с обзиром да Народна Банка Србије, Влада Србије и надлежни судови годинама избегавају да реше проблеме у овој области. Србија је једина држава од 14 њих која није решила проблем зеленашких кредита индексираних у швајцарским францима, који су у свим другим државама проглашени за непоштене и недозвољене.

Када год су народни посланици Двери покренули ово питање у Народној скупштини – добијали смо одговор да не може држава приватне дугове да прелије на рачун свих грађана и државног буџета, што је најобичнија замена теза. Ми тражимо нешто друго: да се дугови пребију са банкама које су опљачкале грађане и да се ови лоповски кредити учине ништавним и обрачунају изнова. У супротном, јасно је да банке имају заштиту у врху власти.

Посланичка група Двери ће наредне недеље предати Народној скупштини предлог за образовање Анкетног одбора који ће испитати ову проблематику, као и усвајање скупштинске декларације о заштити банкарских клијената у Србији.