Прочитај ми чланак

Бошко: Национално окупљање је државотворна снага која следећа долази на власт

0

Данас предајемо заједничку изборну листу коалиције Српског покрета Двери и Српске странке Заветници која носи име Национално окупљање — државотворна снага.

Ово је прва изборна листа опозиције која је до сада предата у овом изборном процесу и говори о снази наше коалиције на републичком нивоу. Овим смо остварили сан многих родољуба који се залажу за укрупњавање и уједињавање наших опозиционих патриотских и државотворних снага. Већина грађана Србије је против уласка у ЕУ и НАТО, против санкција Русији, против француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово, за сваку врсту подршке Републици Српској и свим Србима у региону и расејању. Ми ћемо бити њихов глас на овим изборима и гарантујемо да нема калкулација и трговине националним и државним интересима.

Желео бих да се захвалим свима који су дали потпис подршке нашој изборној листи, као и свим нашим активистима који су учестовали у припреми документације у овако брзом року. То говори да смо спремни за велика политичка дела. Сада сви они који су против садашње власти, али не и за повратак на време бившег режима, имају за кога да гласају.

Ово је нова генерација српских политичара која је ставила Србију на прво место, а не ЕУ или било шта друго. Наша отаџбина је у опасности под сталним уценама и притисцима из Брисела. Време је да изађемо из бриселског затвора и вратимо ову државу у наше руке — да се ми питамо и одлучујемо како ћемо живети у Србији.

Да се поштује наш територијални суверенитет, да се поштује да су Косово и Метохија саставни део Србије, да се поштује наша традиција и наш духовни и национални идентитет, да се поштују породичне вредности, да се поштују домаћи привредник и домаћи пољопривредник, да се поштује и чува наша животна средина, да се много више него до сада цени и поштује све што је домаће и наше.

И да економски прогледамо: да више никада наше паре не иду странцима, већ домаћим предузетницима. Да немамо само стране банке, стране трговинске ланце и стране компаније као политику Владе Србије, већ да на прво место дође наш домаћи економски интерес. Да заштитимо грађане од огромног скока цена и пада животног стандарда, да новац уложимо у замену увоза домаћом производњом и извозом и да домаћи произвођач постане најбитнији за ову државу.

Ми то можемо — заједно. Заједно смо јачи и зато је Национално окупљање, као нова државотворна снага која следећа долази на власт у Србији, отворена за све друге патриоте којима је Србија на првом месту. Снага је у Србији, снага је у нама који волимо ову земљу, време је за окупљање!

Време је за нешто ново, снажно, српско, сложно!

Добро дошли!