Прочитај ми чланак

Бошко и Патриотски блок предали листу: Рушимо и Вучићев и Тадићев систем! (ВИДЕО)

0

Коалиција окупљена око српског покрета Двери и фракције Покрета за обнову краљевине Србије, коју предводи Жика Гојковић, предала је Републичкој изборној комисији (РИК) своју листу за парламентарне изборе, са 11.099 потписа грађана.

Председник Спрског покрета Двери Бошко Обрадовић је изјавио да су предали заједничку листу коју чини тај Покрет, Покрет обнове Краљевине Србије и више других патриотских организација под називом ‘Патриотски блок за обнову Краљевине Србије’”.

Он је нагласио да очекују озбиљан, добар резултат на изборима, јер имају, како тврде, најбољи национални, економски и социјални програм, као и да је ово радостан тренутак за све патриоте и монархисте.

„Ми ћемо бити глас свих који су против садашње Вучићеве власти, али и против повратка на бившу Тадићеву власт. Бићемо заштитници нашег националног идентитета, наше Цркве и вере, језика и писама, историје и културе”, рекао је Обрадовић, наводећи да породица коначно мора да дође на прво место у друштву, преноси Бета.

Гојковић је рекао да је то једина идеолошка коалиција, можда и у последњих неколико деценија, која је направљена на политичкој сцени Србије, напомињући да се „само на овој страни налазе монархисти, убеђен сам да ће то грађани препознати”.

„Брзо смо прикупили потписе што показује да људи једва чекају да се Србији врати крштено име – Краљевина Србија”, рекао је Гојковић, наводећи да ова коалиција заговара дијалог, а не мржњу која је стално на политичкој сцени Србије.

Он је навео да неки ликују желећи да оборе ту листу, али да је дубоко убеђен и жели да верује да власт неће насести на такве трикове, да противправно и против свих закона покуша да такву опцију, која има озбиљан потенцијал у народу, онеспособи да изађе на изборе.

„То би био скандал, нешто што подсећа на комунизам”, нагласио је Гојковић.

Како је рекао, први на листи за посланике и кандидат за председника Србије је Обрадовић.

„Велико нам је задовољство што имамо прилику да га подржимо. Знам да многи монархисти када се спомене избор за председника не воле то ни да чују а камоли да гласају, али глас за Обрадовића је глас који ће у најкраћем могућем року довести до отварање јавне распаве и избора за уставотворну скупштину. Свом снагом, свуд на терену, подржаћемо Обрадовића”, нагласио је Гојковић.

На кутијама са прикупљеним потписима подршке грађана исписано је „Срцем за Србију”, а Обрадовић је за чланове РИК-а донео цвеће са траком у бојама српске заставе.