Прочитај ми чланак

Босић: Додик угрожава РС!

0

326928_bosicmladen2mk886411

Бањалука – Због политичког авантуризма Милорада Додика Српска може бити оптужена за рушење „Дејтона“, што може довести до озбиљних последица по њу и српски народ!

Ово је изјавио лидер СДС Младен Босић коментаришући последње иступе лидера СНСД Милорада Додика да Савез за промене наставља да води издајничку политику у Сарајеву.

Након што је лидер ПДП Младен Иванић оптужио Додика да „води политику сукоба и поделе Срба“, реаговао је и Босић ставом да нико од представника РС у институцијама БиХ никада ниједном одлуком није угрозио интересе РС.

Босић је рекао да је Додик много пута нарушио интересе Републике Српске, наглашавајући његову улогу у преносу надлежности са Српске на Босну и Херцеговину.

„Никада нисам донео одлуку или дигао руку за нешто што је било против интереса РС, нити сам подржао неки пренос надлежности. Додик је био главни политички фактор и осовина кад су се преносиле надлежности“, истакао је Босић.

Коментаришући Додикову изјаву да се спрема за коначан обрачун са опозицијом у РС и њеним представницима у заједничким органима БиХ, Босић каже да Додик живи на политици конфликата и да је то константа његове политике, што је неспојиво са функцијом председника РС.

„Желео сам да разговарамо о томе зашто ми плаћамо највишу цену мобилне телефоније и зашто су код нас највеће камате у банкама и зашто држава не заштити своје грађене, а ту мислим на све нивое власти. Међутим, Додик бежи од нагомиланих проблема и упорно продукује свађе и нестабилности“, рекао је Босић и додао да економију треба ставити у први план.

Нагласио је да Додиково понашање показује његову немогућност да обезбеди политичко јединство.

„Он није у стању да, као што је то у најкритичнијим тренуцима урадила СДС, обезбеди јединство српског народа. Он ради управо супротно“, закључио је Босић.

Додик је истакао да представнции Савеза за промене воде издајничку и унитаристичку политику, да „варају свој народ и тргују националним интересима у Сарајеву“.

Бакирове икебане

Уместо што измишљају афере с циљем рушења институција РС, представници такозваног Савеза за промене требало би да грађанима РС одговоре на бројна отворена питања у вези са њиховом издајничком политиком у заједничким институцијама БиХ, изјавио је председседавајући Клуба посланика СНСД у парламенту БиХ Сташа Кошарац.

Он је нагласио да представници СЗП БиХ „представљају икебану и пружају подршку настојањима Бакира Изетбеговића да унитаризује БиХ“.

Референдум

Говорећи о могућности за одржавање референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, Босић је рекао да има већ месец дана како су се створили услови да он буде спроведен. – Догађа се оно што смо и очекивали, Додик покушава да захваљујући одлуци Народне скупштине РС извуче нешто за себе. Он референдум не спроводи, не би ли му неко нешто понудио заузврат да га не спроведе. Сви услови за референдум постоје, али питање је шта ће бити последице – казао је он.

М. Филиповић / Новости