Прочитај ми чланак

Борко открио да ли ће цела опозиција подржати Нога на протесту 20. јуна (ВИДЕО)

0

"21. јуна одржавају се лажни избори, сачувајте здравље себе и своје породице и немојте изаћи јер то нису избори! Они су намештени, фингирани, унапред покрадени. То су избори без елементарних услова, са заробљеном државом и заробљеним медијима, огромном корупцијом и насиљем коју власт спроводи. Једини начин да не гласате за Александра Вучића је да не гласате уопште. То је једини сигуран глас против СНС", истакао је на почетку обраћања потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Одговарајући на питање „Како ће изгледати контрола на бирачким местима и како ће спречити евентуалне крађе, као и шта опозиција окупљена у Савезу за Србију планира ако дође до крађе на изборима, а шта након избора“, Стефановић је између осталог рекао:

„Планирамо много тога одмах након избора, а пошто немамо изборе, немамо ни потребу да знамо колико ће Вучић извести гласача на биралишта и колико ће имати процената, али ћемо ипак имати прецизне податке о томе преко одређених извора и обавестити јавност. Свакако нећемо дозволити да 21. јуна ликује на свим телевизијама да су победили“.

Грађане је занимало и да ли ће да подрже посланика Срђана Нога (који организује протест 20. јуна)?

“ Не знам у чему да их подржимо пошто видимо да су најавили неку Скупштину народа Србије дан пред изборе. Свакако ћемо испратити шта ће бити од тога, као и друге њихове акције које нису дале никакав резултат.

Стефановић се осврнуо и на дерби Партизан-Звезда.

„Био је фудбалски дерби између Звезде и Партизана, фудбал је био лош да не кажем очајан. Навијачи су с правом разочарани, а ова власт је дозволила да се скупи 20.000 људи и присуствују дербију који то није. Истовремено, један човек је отказао све митинге и окупљања због епидемије која добија нови замах. СНС отказује окупљања и митинге, а дозвољава дерби без било какве заштите!? То доказује да је неко из врха власти решио да тзв. вође навијача искористи за одбрану власти и своје фотеље. Да их одобровољи да бране лажне изборе, као што су палили бакље по нашим крововима, а сутра су им потребни да заводе ред пред регуларним органима полиције. Зашто се уопште десила та утакмица, о чему пишу сви светски медији. ЗАШТО ТО РАДИТЕ? Како можете да говорите да је све у реду кад имамо пораст броја заражених и сваки дан преминуле. Звао сам Ковид центар, нико се не јавља, али зато Вучић дозвољава 20.000 навијача да му се другари и батице не наљуте“, истиче Борко.