Прочитај ми чланак

Блокирали су нам интернет да не бисмо уживо пренели трибину о промени Устава

0

Поводом спречености да се уживо пренесе трибина "Одбрана Устава од Вучића и Сороша | Радуловић, Стаматовић и Антић" ванредно се јавности обратио главни и одговорни уредник Србин инфо Дејан Петар Златановић објаснивши зашто у четвртак, 23. децембра од 20 часова, није пренета поменута трибина.

Наиме, баш кад се одржавала трибина, интернет је био блокиран сат времена.

Но, како редакција Србин инфо увек ради и „бекап“, поменуту трибину ћете моћи да погледате на каналу данас од 18:30 часова.

Шта је још о овој теми говорио Дејан Петар Златановић можете чути у видео снимку и о томе донети свој ваљани суд:

Колики је значај изласка на предстојећи референдум 16. јануара и у отпору Вучићевом, Сорошевом и бриселском покушају да промене Устав Србије? На ово питање у дебатној емисији на Јутјуб каналу Србин инфо одговоре су покушали да дају Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, Милан Стаматовић, председник Здраве Србије и проф. др Чедомир Антић, председник Напредног клуба.

Шта би требало да знате уочи ове дебате на нашем каналу?

Глобална мрежа тзв. Фондација за отворено друштво чији је оснивач и директор милијардер Џорџ Сорош, делује у преко 120 земаља света финансирајући разне невладине организације. Неколицина суверених земаља међу којима су Русија и Мађарска су их прогласиле непожељним и непријатељским елементима, који се под плаштом бриге за демократију и људска права, баве шпијунажом и дестабилизацијом.

У јануару 2021. године, Сорошева фондација је прославила чак 30 година активног рада на територији Србије: од 1991. године па до данас, они финансирају разне невладине организације, појединце међу којима има новинара и универзитетских професора, медијске куће, ЛГБТ и мањинске организације.

Сорошеве фондације су познате и по отвореном подржавању одређених сепараристичких покрета у свету, па је тако сам Сорош 2005. године изјавио да “Нема алтернативе давању признања Косову”.

Године 2018. Сорошева фондација је започела финансирање Друштва судија Србије и Удружења јавних тужилаца Србије. Иако ови називи звуче поприлично “државно”, у питању су две невладине организације, које су припремиле, а потом и предложиле измене Устава. Исте године, Сорош млађи се захвалио председнику Вучићу на подршци коју његова организација има.

Ова власт је прво изменила Закон о референдуму тако да не мора да изађе више од пола гласача да би он био важећи, а одмах потом и званично расписала референдум за промену Устава по предлогу две НВО за 16. јануар 2022 године.

Ви просудите, теорија завере или нешто што нам се управо дешава.

На Јутјуб каналу Србин инфо, трибина „Одбрана Устава од Вучића и Сороша | Радуловић, Стаматовић и Антић“ биће пуштена данас (петак) од 18:30 часова.

Аутор и водитељ дебате је главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић.