Прочитај ми чланак

Бивши функциинер Двери „прелетео“ у СНС; ДВЕРИ: Радошева срамота и СНС лажа

0

Донедавни председник Покрајинског одбора Покрета Двери Радош Пејовић прешао је у Српску напредну странку (СНС), пренела је Радио-телевизија Војводине.

Потпредседник Скупштине Војводине Дамир Зобеница, који је новом члану у име СНС пожелео добродошлицу, рекао је да ће Пејовић највероватније бити задужен за јачање породичне политике у будућем сазиву извршне покрајинске власти, објавио је портал 021.рс.

„Желимо да покажемо како СНС размишља и види политику у Србији у 21. веку, свесни смо да постоје људи који имају одређене квалитете и знање, који покривају неке области где можда ми нисмо ушли у толику дубину“, рекао је Зобеница.

Пејовић је навео да је уверен да ће својим знањем и искуством допринети јачању улоге породице у друштву.

„Дубоко верујем да на данашњи дан почињемо са једном новом друштвеном, политичком, породичном ером, за почетак на нивоу Војводине, а надам се и касније и шире“, рекао је Пејовић.

Он је захвалио водећим људима из Војводине који су препознали важност породице и пружили подршку да та тема буде међу првима којима ћемо се бавити након формирања извршне власти.

„У Србији је дошао тренутак за помирење, за време друштвене и политичке стабилизације, и позив СНС доживљавам као позив на добро“, навео је Пејовић и у свом будућем деловању најавио и умрежавање организација које се баве темом породичне политике.

Према писању медија, које преноси 021.рс, Пејовић је оставку на функције у Дверима, где је био на челу Савета за породичну политику и члан председништва странке, дао у мају ове године.

Пејовић је до пре само пола године говорио како СНС спроводи насиље над грађанима Србије, а на протестима „Један од пет милиона“ у Новом Саду оптужио је СНС да „затире Војводину“.

У априлу прошле године био је тема медија, јер се нашао на контроверзном скупу Светског конгреса породице у Италији, наводи 021.рс.

Двери:  СНС лажа и паралажа

Поводом информација које су се појавиле у српским таблоидима да је Радош Пејовић прешао у Српску напредну странку, желимо да обавестимо јавност да Радош Пејовић није ни садашњи ни донедавни председник Покрајинског одбора Двери за Војводину. Наиме, Радош Пејовић већ неколико месеци уназад није члан Српског покрета Двери, а председник Покрајинског одбора Двери за Војводину је Ивана Стојановић.

Можемо да констатујемо да је ово само лична срамота Радоша Пејовића која нема никакве везе са његовим некадашњим чланством у Дверима које је раније напустио.

Двери су већ дуги низ година препознате у јавности као покрет који породичну политику ставља на прво место у свом програму, а одлазак било кога у СНС, под чијом су влашћу десетине хиљада младих напустиле Србију, и то уз изговор да се тамо жели бавити породичном политиком, једино можемо сматрати лицемерјем и личним амбицијама да се буде у власти ма колико то кратко трајало.

Наравно, ни једног тренутка не сумњамо да је ово само још један покушај СНС да понизи Двери и преузме породичну политику коју нема, али је то, као и све друго што раде, само лаж и фарса.