Прочитај ми чланак

Бивши директор ММФ саветник у реконструисаној Влади Србије

0

dominik-stros-kan

(Бета)

Бивши директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс-Кан могао би да буде саветник у Влади Србије, објавио је лист Данас позивајући се на изворе блиске Српској напредној странци.

Лидер напредњака Александар Вучић је на недавној седници Главног одбора странке поменуо могућност да странац добије битну функцију у реконструисаној Влади Србије, наводи Данас и додаје да је реч о Строс -Кану.

„То би била велика добит за Србију, која би допринела бољем квалитету вођења државних послова, нарочито у области економије“, тврде саговорници Данаса.

Строс-Кан је 2011. поднео оставку на место шефа ММФ-а пошто га је собарица у њујоршком хотелу оптужила за покушај силовања.

Француски тужиоци су пре неколико дана саопштили да ће Строс-Кан бити изведен пред суд по оптужбама за подвођење, због учествовања у наводном кругу проституције у хотелу у Лилу.

Бивши шеф ММФ-а и потенцијални кандидат за председника Француске признао је да је присуствовао сексуалним забавама, али је рекао да није знао да су неке од жена на тим забавама биле плаћене проституке.