Прочитај ми чланак

БИО ЈЕ ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ КОД КЕСИЋА Приведен водитељ због наводних претњи Ђуки (СНС)

0

Дашко Милиновић, један од водитеља радијског двојца познатог као Дашко и Млађа, рекао је да га је полиција приводила на информативни разговор због, како је навео, наводних претњи које је упутио једном посланику владајуће странке. Реч је о Владимиру Ђукановићу, саопштио је МУП Србије.

Милиновић је, у ванредној емисији „Аларм“ на интернету, изјавио да је у четвртак поподне приведен на информативни разговор, да је одведен у Београд у Одељење за високо технолошки криминал, а затим у притворску јединицу.

„Дошли су полицајци и под оптужбом да сам претио посланику. Нећу да му спомињем име, зато што сам обећао судији да га нећу помињати неко време, али претпостављате о коме се ради, човек с којим ја имам, како бих рекао, ‘бееф’, иако се никад у животу нисмо видели, нити се познајемо. То је лик којег смо помињали и код Кесића… И под оптужбом да сам ја њему претио, полицајци су ме привели на информативни разговор, након чега је одлучено да морају да ми одреде задржавање у притвору од 48 сати, које на срећу није трајало толико“, рекао је Милиновић.

Милиновић каже да је у притворској јединици провео 13 сати.

„Сутрадан су ме извели пред судију, дао сам најпре исказ пред тужиоцем и рекао да сматрам да је цела ствар смешна и да је то једна политичка брљотина. После тога сам исто поновио пред судијом, који је на сву срећу, био разуман и – нашао сам се на слободи. Био сам, признајем, уплашен да ћу 30 дана бити у притвору у Централном затвору и да ће ми се свашта десити“, описао је догађај Милиновић.

На питање шта очекује да ће се даље десити, Милиновић је казао: „Не знам ста ће даље с тим да буде, ја сам тренутно слободан човек, али сам спреман на све живо“.

„Схватио сам једну ствар, а то је да је ово друштво заиста у једном великом проблему и да је странка, која нам упропаштава животе, толико моћна и толико умешана у све живо да је то зло огромно. Морамо се или побунити као људи или бити спремни да једног по једног одводе, хапсе, склањају“, казао је Дашко.

Дашко Милиновић је рекао да су полицајци с којима је разговарао били коректни, али да је „сама идеја да те неко може затворити на колико хоће и како хоће због глупости – језива“.

МУП: Милиновић приведен због претњи Ђукановићу

„Поводом тенденциозних навода о раду полицијских службеника, Министарство унутрашњих послова саопштава да је Д.М. (38) приведен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности“, саопштио је МУП поводом привођења Милиновића.

Како се наводи, Милиновић је осумњичен да је путем друштвене мреже Твитер упутио претње смрћу посланику Владимиру Ђукановићу.

По налогу надлежног тужилаштва, њему је одређено задржавање, након чега је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

„Полицијски службеници и надлежна тужилаштва поступају у складу са законима, који се једнако примењују према свим грађанима за које постоје основи сумње да су починили неко кривично дело“, наведено је у саопштењу.