Прочитај ми чланак

Било – не поновило се: Четврт вијека владавине ДПС-а

0

Демократска партија социјалиста обиљежиће данас 25 година постојања и исто толико владања Црном Гором.

(Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMA Press/Global Look Press)

(Credit Image: © Wiktor Dabkowski/ZUMA Press/Global Look Press)

Црна Гора је једна од ријетких држава у којој власт није смијењена више деценија.

Иначе, назив ДПС осмислио је Светозар Маровић, који ће, иронијом судбине, данас на Главном одбору странке и званично бити разријешен са мјеста предсједника Политичког савјета, након што је поднио оставку због вишемилионске крађе у Будви.

У ДПС-у сматрају да ће та странка због свега доброг што је урадила за државу ући у историју, док у опозицији поручују, да због свега лошег што је дошло са ДПС-ом, надају се да ће ово бити посљедњи рођендан који ће та странка прославити на власти.

Функционер ДПС-а Миодраг Вуковић казао је да је та странка стожер Црне Горе.

„Ми смо, не сами, али доминатно очували Црну Гору од оних балканских несрећа. Обновили смо независности и довели Црну Гору на праг уласка у ЕУ и НАТО“, навео је он.

С друге стране, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је да је ДПС камен о врату ЦрнеГоре.

ДПС се стопио са државом Црном Гором за ових 25 година и може се рећи да је ДПС прогутао државу Црну Гору и да је постао систем сам за себе. Тешко болестан систем, који се заснива на корупцији, неконтролисаној власти, на везама са организованим криминалом, на шверцу“, истакао је он.

Према ријечима предсједника ДНП-а Милана Кнежевића, ДПС је заробио Црну Гору.

ДПС је створила једну приватну државу, и што се мене лично тиче, у приватном животу им желим све најбоље, а у политичком, дабогда им ово био посљедњи рођендан„, наводи Кнежевић.