Прочитај ми чланак

БЕОГРАД – ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ: Субота – Студентски трг 18:00ч

0

После Крушевца, протестна шетња против насиља у Србији биће одржана и у Београду у суботу, 8. децембра, каже за „Блиц“ један од оснивача Савеза за Србију и лидер Левице Србије Борко Стефановић.

Шетња у Београду биће на потезу од Студентског трга до Трга републике, а како за „Блиц“ каже Стефановић, то је чист грађански протест и на њему неће бити никаквих страначких обележја.

Повод је напад на Стефановића, који је пре две недеље заједно са Бобаном Јовановићем и Марком Димићем, активистима Левице Србије, брутално претучен уочи одржавања трибине Савеза за Србију у Крушевцу.

– У питању је чист грађански протест, а да ће то тако бити, говори и чињеница да на скупу неће бити истакнуто којим странкама припадају. Нагласак ће бити на томе да је протест организован против насиља у Србији и насиља у политици. Намера нам је да укажемо на оно шта се догађа, а то је насиље и вербално и физичко. Намера нам је да укажемо на то да је актуелни режим довео до тога, што је недопустиво – каже Стефановић.

Он додаје да излазе на улице да би указали на то докле је Србија стигла.

– А стигла је до крвавих глава и крвавих кошуља, о чему сведочи и мој случај. Позваћемо све људе и организује да се прикључе и у суботу прошетају са нама, без обзира на то којим странкама припадају, баш као што се десило и у Крушевцу. Планирамо још оваквих протеста – каже Стефановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!