Прочитај ми чланак

Београд: ПУПС чува Ђиласа

0

djilas-krkobabic-beta

(Танјуг, Бета)

Потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић изјавио је данас да не очекује промену власти у Београду и додао да нема разлога да се „рефлектори“ са Војводине поново усмеравају на Београд.

„Београд је мало пао у сенку, сад је Војводина у жижи јавности и ја не бих окретао рефлекторе у Београд, пре свега због грађана Београда“, нагласио је Кркобабић, чија је странка у владајућој коалицији у престоници.

Упитан како оцењује преговоре у Бриселу он је рекао да је то још један састанак и да ће их вероватно бити још.

„Одлазак у Брисел је одлазак у неку врсту тамног вилајета, а тамо важи само једно правило узео не узео, прихватио или не прихватиуо, остаје ти да се кајеш. Надам да на крају неће бити кајања“, закључио је Кркобабић.

Кркобабић: Телеком Косово је отуђен

Директор „Пошта Србије“ Милан Кркобабић изјавио је данас да је „Телеком Косово“ на папиру „отуђен“, али да има шанси да Србија сачува имовину на Косову.

„То је на папиру, то је већ отуђено, али понављам, упоредо са овим разговорима (у Бриселу) били су неопходни и разговори о имовини. Они нису мање значајни,“ рекао је Кркобабић за Радио-телевизију Србије (РТС).

На питање да ли је могуће повратити „Телеком Косово“, чијих је 75 одсто акција продато немачкој компанији „АХОС ГМБХ“, он је навео да је се ствари нанкнадно тешко раде.

„Накнадно се ствари веома тешко раде. Ми морамо да идемо у сусрет догађима, а увек правимо исту грешку, чекамо их,“ казао је Крокобабић.

Он је навео да су „Поште Србије“ кроз деценије „черупали“ многи и да не чуди што то ради и косовски премијер Хашим Тачи, али је додао да има могућности да се сачува имовина.

„Имовина ‘Пошта’ је велика на Косову… На северу Косова имамо 27 експозитура, 250 људи ради, имамо јаку инфраструктуру и то физички држимо, и док је тако, док обављамо платни промет, има још шанси да сачувамо имовину“, казао је Кркобабић.

Он је рекао и да „Поште Србије“ могу да дуплирају своју добит, што показује и први тромесечни извештај по којем је остварен приход од 4,5 милиона евра, док је у истом периоду прошле године износио 1,7 милиона евра.