Прочитај ми чланак

БЕЛO НЕБО НАД СРБИЈОМ: Чеда Јовановић улази у владу с Вучићем!

0

Лидер СНС тренутно је ближи одлуци да уместо социјалиста и Ивице Дачића позове Јовановића, а тај дил раскринкао је и Борис Тадић

cedomir-jovanovic-aleksandar-vucic-foto-dragana-udovicic-dado-dilas-1462572258-900777

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић постао је главни кандидат за улазак у Владу Србије коју напредњаци праве с појединим мањинским листама, сазнаје Курир од извора блиских преговорима. Лидер СНС Александар Вучић, како открива наш саговорник, планира да под своје скуте стави и Чединог предизборног партнера Ненада Чанка, чији ће ЛСВ највероватније бити део владајуће гарнитуре у Војводини.

Вучић као мандатар размишља да ће овим потезом добити сувисло оправдање што је уопште расписао ванредне изборе, али и бољу одбрану против проевропских странака у парламенту.

Он још није преломио, али тренутно је ближи одлуци да, уместо социјалиста, у владу зове Чеду и његов ЛДП. Тиме би се створио утисак да је Србија после ванредних избора заиста добила нову, промењену владу. Имајући у виду да ће европске интеграције играти значајну улогу у будућем Вучићевом мандату, ЛДП се чини као бољи савезник напредњацима – објашњава извор Курира.

Посвађао се са Тадићем

Није занемарљиво да је ову могућу погодбу између Вучића и Јовановића индиректно наговестио управо Чедин коалициони партнер Борис Тадић, који је рекао да његов СДС неће правити никакве дилове с напредњацима у републичкој и покрајинској власти, али да је „свака чланица коалиције СДС-ЛДП-ЛСВ власна да сама одлучи о томе“.

И у предизборној кампањи било је очигледно да су Тадић и Јовановић у не баш присним и партнерским односима, што је кулминирало у изборној ноћи, кад је лидер СДС пред новинарима викао на Чеду да га не прекида док говори.