Прочитај ми чланак

„Беливук напао Звонка па је преко Андреја ишао да га реши и поставе Рошавог“

0

Полицијски службеник из Црне Горе Љубо Миловић, који се тренутно налази у бекству, месецима је коментарисао безбедносне службе Србије и Црне Горе путем апликације "Скај" заједно са некадашњим градоначелником Будве Милом Божовићем, а у једној од порука констатују како брат председника Србије Андреј Вучић и контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић "држе све конце у својим рукама", објавиле су "Вијести".

„Невоља је напао Звонка. И сад Звонко би да га ријеши… Звонко је играо преко Андреја да се макне Невоља и Марко (Миљковић), а да дође онај што виси са малим жваљовим сином, онај Рошави“, каже Божовић у једној од Скај порука које су у данашњем издању објавиле „Вијести“.

Црногорски полицајац Љубо Миловић, подсећања ради, у Србији је оптужен да је вођа криминалне групе која је шверцовала дрогу из Еквадора у земље Европе, а слови за особу блиску кавчанима и нарко-босу Дарку Шарић. За њега су, према тврдњама српског тужилаштва, радили супружници Душица и Даниел Јовановић, иначе припадница Безбедносно информативне агенције и службеник Управе криминалистичке полиције.

Они су оптужени да су у Србију и Црну Гори уносили новац стечен криминалним путем. Миловић је на „Скају“ имало надимак Официр и Зли поручник и разменио је са криминалцима на десетине хиљада порука.

Такође, бивши градоначелник Будве Мило Божовић налази се у притвору, а са Љубом Миловићем је на оптужници коју је Специјално државно тужилаштво у Црној Гори подигло против још 19 особа због сумње да су организовано шверцовали дрогу. Тужилаштво појединце у тој групи, између осталог, терети за шверц 4,3 тоне кокаина, за прање око 7.000.000 евра, али и за изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја, писале су раније Вијести. Ова група у медијима се још назива и полицијским картелом.

Особа коју у „Скај“ поруци ословљавају са „Рошави“ је Александар Видојевић, хулиган који се раније блиско сарађивао са оптуженим Беливуком, а последњи пут у јавности је виђен када је предводио активисте и симпатизере Српске напредне странке који су присуствовали конвенцији у београдској Штарк Арени крајем прошле године. На једној од фотографија Аца Рошави се налази у друштву генералног секретара Владе Србије Новака Недића.

Иначе, ово није први пут да се Беливук и Веселиновић помињу заједно. Беливук је раније током поступка који се против његове групе води за седам убиства, изјавио је да су он, Звонко Веселиновић и Александар Станковић (убијени навијач) послали момке да руше у Херцеговачкој улици.

„Ми смо током ноћи послали групу младића, једну ми, једну Звонко (Веселиновић прим.аут), да се сруши Савамала. Речено нам је да ниједном нашем члану неће бити ништа и да је за све задужен Веселин Милић“, рекао је Беливук.