Прочитај ми чланак

БЕБИНА ШКОЛА Mило и Вучић праве хаос: Оскрнављен мурал Амфилохију у Зрењанину ФОТО

0

Пошто су Милове комите вечерас на Цетињу неславно прошле, окупило их се неколико стотина и од најављеног "хаоса и хиљаде комита" није срећом било ништа, одмах се хаос преселио са Цетиња у Србију. И то у Зрењанин. Беба Поповић, као најближи саветник Мила и Вучића, очигледно је припремио још много непријатних изненађења пред устоличење митрополита Јоаникија 5. септембра.

Како се ближи недеља, расте напетост, па су сад Милове комите „преселили“ у Зрењанин, јер је Војводина последњих дана постала поприште Вучићевих фаланги.

У овом граду је „неки комита“ вечерас мурал посвећен митрополиту Амфилохију прецртао зеленом бојом уз натпис „Ристо сотона“ у потпису „комите“ (мора потпис да неко не помисли не дај Боже да Вучић има нешто против блаженопочившег митрополита који га је за живота више пута назвао издајником Србије који продаје КиМ).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Срби у Црној Гори (@srbi_u_crnoj_gori)

На скранвљење мурала су СНС ботови спремно одговорили:

„Проћерат усташе из Србије за сва времена“, написао је један корисник.

„И мурал нашег ђеда им смета, отпадници вере Православне“.

„Бог све види, молиће тај за опроштај“, само су неки од коментара на друштвеним мрежама.

Шта су Беба и УДБА још смислили за Мила и Вучића до недеље када је устоличење, остаје да се види.

За сада су Чанка послали на Цетиње да саботира устоличење, а Вука Драшковића ангажовали да у колумнама по новинама подржава Мираша и саботира владику Јоаникија. Али, тек је петак…

На јутјуб каналу Србин.инфо су најавили координисане акције Мила и Вучића у циљу прављења хаоса у Србији и Црној Гори и саботирању устоличења: Дејан Мировић, Млађан Ђорђевић, Мирослав Паровић, Немања Шаровић, Владимир Димитријевић…

Осим у Зрењанину, Амфилохијев мурал је осликан и у Великој Плани, где је досељено много Црногораца са КиМ право на високе положаје и здушно подржавају СНС и Вучића. Да ли ће, ако буде требало, бранити мурал од најезде Милових „комита“?  Ипак су они толико бројни у ЦГ да их је на главном протесту на Цетињу вечерас било неколико стотина са све Чанком, па се та „маса“ одатле прелила широм Србије све до Војводине.

Хаос се прелио у Србију после упозорења Милу од стране САД?

Пре него што су „комите“ оскрнавиле мурал у Зрењанину, стигао је од Бајдена „шамар“ за све Бебине пулене (укључујући Чанка, Чеду, Бисерко…). Стејт департмент је у петак „позвао све политичке чиниоце, а посебно политичке лидере у Црној Гори да допринесу стишавању тензија (само Мило прави хаос) пред устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу“. Указано је и да САД подржавају слободу вероисповести и изражавања, укључујући мирно окупљање и несметан рад новинара.

„Црна Гора је препозната по заговарању различитости и толеранције и сви њени грађани треба да допринесу како би се одржала та поносна традиција“, наведено је у саопштењу портпарола Стејт департмента.