Прочитај ми чланак

БАШ ЛОГИЧНО „1 од 5 милиона“: Идемо на изборе ако их Нова и СМС не бојкотују?!

0

Активисткиња покрета "Један од пет милиона" Валентина Рековић рекла је да ће тај покрет изаћи на предстојеће парламентарне изборе, уколико потписнице Споразума са народом Нова странка и Странка модерне Србије (СМС), како је казала, "не одрже своју реч" и не прогласе бојкот у наредних седам дана.

Она је на конференцији за новинаре навела да ће тај покрет „блокирати улазак у парламенти“ те две странке, уколико не прогласе бојкот у наредних седам дана.

„Пошто они нису прогласили бојкот, имају намеру да учествују на изборима, ми ћемо блокирати њихов улазак у скупштину после ових избора, тако што ће покрет ‘Један од пет милиона’ изаћи на изборе“, изјавила је Рековић, одговарајући на питање новинара шта представља „блокада њиховог уласка у парламент“.

Она је рекла да је тај покрет „иницијатор споразума и иницијатор бојкота“ и подсетила је да су „рекли да ће бранити сваки тај потпис“, као и да је то „последњи стуб одбране сваког потписа“.

„То је наша одговорност и обавеза, зато што смо иницијатори споразума. Једино тако га можемо одбранити“, оценила је активисткиња покрета.

Рековић је, одговарајући на питање новинара да ли је ово „нека врста претње“, рекла да то није никаква претња, већ је „одговорно понашање, да се поштује дата реч и споразум са народом“.

„Постоје потписници Споразума са народом који су прогласили бојкот, иако су мислили да до нас неће доћи информација да се спремају за излазак на локалне изборе, покрет ‘Један од пет милиона’ ће изаћи на локалне изборе уколико у року од седам дана они не обуставе све активности припрема изласка на локалне изборе“, додала је Рековић.